Teknoloji

Beeper Mini Google Play’den çekiliyor

beeper mini

Beeper, kullanıcılarına önemli bir duyuru yaptı. X platformunda yapılan açıklamada, Beeper Mini uygulamasının Google Play Store’dan kaldırılacağı ve iMessage köprüsünün, bulut versiyonunun “Labs” bölümüne taşınacağı belirtildi. Bu değişiklikle birlikte, yeni kullanıcılar Beeper Cloud aracılığıyla Apple’ın mesajlaşma servisine erişemeyecekler. Ancak, mevcut kullanıcıların bazıları Beeper Cloud üzerinden iMessage’ı kullanmaya devam edebilecek.

Beeper, 750.000 dolar maliyetle inşa edilen iMessage köprüsünü açık kaynak yaparak, kodların herkes tarafından görüntülenmesine ve kullanılmasına olanak tanıdı. Şirket, iMessage düzeltmesiyle ilgili sorun yaşayan mevcut kullanıcılara yardım veya sorun giderme desteği sağlamayacağını, çünkü artık tamamen “iMessage ötesindeki misyonumuza” ve “evrensel, çok ağlı sohbet uygulaması” geliştirmeye odaklandığını ifade etti.

Beeper ve iMessage arasındaki mücadele

Beeper’ın iMessage hayalinden vazgeçmesi, teknolojinin nasıl işlediği ve gerçekten kimin kontrolde olduğu hakkında bir tartışma başlattı. Apple, Beeper’ın Android için iMessage uygulamasını engelledikten sonra, Beeper’ın bir sonraki çözümü, Beeper Cloud’u etkinleştirmek ve iMessage’a bağlanmak için Mac’leri kullanmaktı. Sohbet uygulaması, kullanıcılarına son bir çözüm olarak kullanıcılarına jailbreak’li bir iPhone satın alma veya kiralama alternatifi sundu ancak Apple’ın olası bir misillemesine yanıt vermeyeceğini vurguladı.

The New York Times‘ın cuma günü yayınladığı bir haberde, birkaç Beeper müşterisinin Mac’lerindeki Apple mesajlaşma servisine erişimini kaybettiği bildirildi. Times’ın haberinin yayınlanmasının ardından, bazı kullanıcılar Mac üzerinden tekrar erişim sağladı. Bazı Reddit kullanıcıları ise, engellendikten sonra Mac’leri üzerinden iMessage’a yeniden erişebildiklerini belirttiler.

İLGİLİ HABERLER