Teknoloji

Beeper Mini, biraz daha farklı bir yöntemle yeniden faaliyette

beeper mini

Apple’ın Android üzerinden iMessage iletilerini sorunsuz bir şekilde gönderip almayı sağlayan Beeper Mini’ye engel koymasının ardından Beeper, uygulamanın farklı bir yöntemle tekrar aktif olduğunu duyurdu.

Bu yeni dönemde, Beeper Mini kullanıcılarının artık bir Apple ID ile giriş yapmaları gerekiyor. Bu, önceki sürümde otomatik olarak telefon numarası üzerinden iMessage’a kayıt olma sürecinden farklı bir yaklaşım olarak nitelendirilebilir. Beeper, telefon numarası ile iMessage kaydını geri getirmek için bir çözüm üzerinde çalıştığını belirtiyor. Ancak, bu süreç tamamlanana kadar kullanıcılar, iMessage mesajlarını doğrudan telefon numaralarına değil, e-posta adresleri üzerinden alıp gönderecekler. Bu durum, önceki kullanım kolaylığına kıyasla biraz daha az pratik olabilir, ancak yine de iMessage deneyimini sürdürüyor.

Beeper Mini’nin şu anki durumu, Apple ile olası bir kedi-fare oyununa dönüşebilecek bir sürecin başlangıcı olabilir. Bu belirsizlik ortamında Beeper, uygulamanın şimdilik ücretsiz olarak kullanılabileceğini açıkladı. Daha önce aylık 2 dolarlık bir abonelik gerektiren uygulamanın, şu anki karmaşık durum nedeniyle ücret talep edilmemesi kararı alındı. Apple ise, Android telefonların gerçek Apple cihazlarıymış gibi sunucularını yanıltmaya yönelik daha fazla girişimi engelleme konusunda kararlı olduğunu açıkça belirtti.

Beeper, Apple’ın uygulamanın iMessage protokolünün tersine mühendislikle oluşturulduğuna ve kullanıcı gizliliği ile güvenliği açısından potansiyel riskler taşıdığına dair iddialarına da yanıt verdi. Şirket bu iddialara karşı çıkarak, Beeper Mini’nin tüm kod tabanını, uygulamadaki olası sorunları analiz etmek üzere “karşılıklı olarak kabul edilen üçüncü taraf bir güvenlik araştırma firması” ile paylaşmaya hazır olduğunu belirtti.

Video: iPhone 15 Pro İncelemesi

Aslında bu durum Apple için bir sorun teşkil etmiyor. iMessage, Apple’ın işlettiği bir hizmet ve iPhone’lar ile şirketin diğer donanımları için önemli bir değer katma ve kullanıcı bağlılığı mekanizması. Beeper’ın güvenlik durumu Apple’ın öncelikli kaygısı olmasa da, iMessage’ın güvenliği kesinlikle öyle görünüyor. Bu arada Apple’ın Beeper Mini’yi engelleme çabaları, ABD’deki politikacıların dikkatini çekerek, şirketin Android için resmi, yetkili bir iMessage uygulaması çıkarması yönünde çağrıları yeniden alevlendirmiş gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER