Teknoloji

Barnes & Noble Nook 10.1 ile ekranda çıtayı yükseltiyor

barnes & noble nook 10.1 android tablet

Türkiye’de resmi olarak satılmasa da, e-kitap okuyucu deyince çoğu kişinin aklına bir Amazon Kindle gelir. Ancak Barnes & Noble da hâlâ ortalıkta dolaşmaya devam ediyor. Nook serisiyle bir zamanlar aklımızda yer etmiş olan kitap mağazası zinciri, şimdi yeni bir Nook 10.1 modeliyle tüketicilerin karşısına çıkıyor.

10.1 inç Nook e-kitap okuyucusunun ABD fiyatı 130 dolar olarak belirlenmiş. Ekranıyla bu seri içinde en büyük ekrana sahip cihaz olma özelliğini taşıyor. IPS ekran, 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü ekranında 224 ppi gibi nispeten yüksek bir piksel yoğunluğu sunuyor.

Ekranının dışında temel bir Android tablet niteliklerini taşıyan bu cihazda 32 GB’lık genişletilebilir depolama alanı, 8.5 saate kadar çalışma imkanı sunan pil ömrü, Wi-Fi desteği, micro USB 2.0 üzerinden şarj gibi özellikler yer alıyor. Aynı zamanda kulaklık jakı, 2 megapiksel ön kamera ve 2 megapiksel arka kamera da bulunuyor.

Daha da ilginci, bu tableti sadece e-kitapları okumak için değil, aynı zamanda Google Play’den indireceğiniz oyun ve uygulamalar için de kullanabilirsiniz. Temelde bu tablet Nook serisine mensup, cüzdan dostu bir Android tablet olma özelliğini taşıyor. Amazon’un 10.1 inç Fire tabletiyle karşılaştırıldığında, 150 dolarlık bu tabletten biraz daha ucuz, üstelik Google Play erişimi var. Ancak Amazon’un geniş Kindle kütüphanesine erişimi bulunmuyor.

Barnes & Noble Nook 10.1, 14 Kasım’dan itibaren ABD’de satışa çıkacak.

İLGİLİ HABERLER