Teknoloji

Bang & Olufsen’in yeni ürünleri BeoLab 17, 18 ve 19 Türkiye’de

Üst sınıf ses ve görüntü sistemleri pazarında önemli bir yere sahip olan Bang & Olufsen, en yeni kablosuz ses teknolojilerini sunduğu BeoLab 17, 18 ve 19’u Türkiye pazarına sundu. Şirketin yeni ürünlerinin Türkiye pazarına girişini duyurmak için düzenlenen basın toplantısına Bang & Olufsen Pazarlama Direktörü Shakeel Hussain ve Bang & Olufsen’in Türkiye distribütörlüğünü üstlenen Ferco Müzik’in genel müdürü Ufuk İncecik katıldı.

bang-olufsen-logo-060214

Kusursuz güçte bir akustik sese bugüne kadar sadece kablolu hoparlör sistemleriyle ulaşılabildiğini dile getiren Shakeel Hussain, artık Bang & Olufsen teknolojisi sayesinde yeni bir dönemin kapılarının açıldığını söyledi. Yüksek kaliteli için geliştirdikleri kablosuz standardı benzersiz tasarım ve tavizsiz mühendislik çalışmalarıyla birleştirdiklerini ifade eden Hussain; BeoLab 17, 18 ve 19’un kurulumları, kullanımları ve üstün kablosuz ses performansıyla yepyeni bir deneyim yaşatacağını belirtti. Hussain kablo karmaşasına son verdiklerine dikkat çekti ve BeoLab serisinin yeni üyelerinin kusursuz akustik ses isteyenlerin hizmetinde olduğunu sözlerine ekledi.

Ferco Müzik Genel Müdürü Ufuk İncecik ise müzik tutkunlarının BeoLab serisiyle kusursuz müzik deneyimi yaşamaları için sadece BeoLab’i oda içindeki prize takmanın yeterli olduğunu ve Bang & Olufsen’in yeni hoparlörlerinin TV, Blu-ray oynatıcı ve medya merkezleriyle uyumlu çalışabildiğini belirtti. Ürünlerin üzerindeki yeni teknoloji sayesinde istenen yerde konumlanabileceğini dile getiren İncecik, Bang & Olufsen ürünlerinin bundan böyle markanın İstanbul ve Ankara’daki mağazaları dışında Mozaik Ortaköy ve Mozaik 220V mağazalarında da satılacağını sözlerine ekledi.

bang-olufsen-beolab-17

Serinin WiSA teknolojili yeni ürünlerinden biri olan BeoLab 17, tasarımındaki minimalliğe rağmen büyük bir performans sunmasıyla göze çarpıyor. BeoLab 17’nin analog devreleri şirketin patentli dijital ses motoru sayesinde 40 kat daha güçleniyor. 160 watt’lık iki amfi, 6 inç’lik mid-woofer ve 0.75 inç’lik tiz hoparlörüne sahip olan BeoLab 17’nin alüminyum gövdesi için siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor. İsteğe bağlı olarak duvara da monte edilebilen ürünün ön yüzündeki kumaş kaplamaları için beyaz ve kırık buz rengi olmak üzere iki seçenek sunuluyor. BeoLab 17 Türkiye’de 1900 avrodan satılacak.

bang-olufsen-beolab-18

Torsten Valeur tarafından tasarlanan BeoLab 18 ise şirket tarafından yeni ürünlerin en iddialısı olarak gösteriliyor. Ahşap ve alüminyumun bir arada sunulduğu BeoLab 18’de siyah veya beyaz kompozit ile masif meşe levha olarak iki farklı tasarım seçeneği bulunuyor. WiSA teknolojisi ve ince uzun tasarımı sayesinde her noktaya yerleştirilebilen hoparlörün istenilen noktada, en etkili sesi iletme amacı taşıdığının altı çiziliyor. 160 watt’lık iki adet D sınıfı amfi barındıran BeoLab 18’de Bang & Olufsen’in yeni ses motoru da mevcut. Hoparlörün Türkiye satış fiyatı 3050 avro olarak belirlendi.

bang-olufsen-beolab-19

Serinin bir diğer yeni üyesi olan BeoLab 19 ise alışılagelmiş subwoofer görünümünden farklı bir imaj çiziyor. Şirket bundan böyle kullanıcıların subwoofer’larını saklamak istemeyeceklerine dikkat çekiyor. Dodecahedron adını taşıyan 12 yüzlü bir tasarıma sahip olan BeoLab 19, dünyanın WiSA destekli ilk subwoofer’ı olma unvanını da taşıyor. Böylelikle cihazı oda içinde herhangi bir noktada konumlandırmak mümkün oluyor. Türkiye’de BeoLab 19’u satın almak için 3440 avro ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER