Teknoloji

Baidu sürücüsüz otomobil bilgisayarını tamamladı

Baidu sürücüsüz otomobil testlerini ABD'ye taşıyor

Baidu sürücüsüz otomobil teknolojisini daha pratik hâle getirmenin eşiğine gelmiş gibi görünüyor. Çinli teknoloji devi, “Apollo Computing Unit” olarak adlandırdığı sürücüsüz otomobil bilgisayarının geniş ölçekli üretime ve kullanıma hazır olduğunu açıkladı.

Oldukça gösterişsiz görünen Apollo, beş kamera ve 12 ultrasonik radardan gelecek verileri işleyebilecek bir kapasiteye sahip. Xilinx işlemciler taşıyan bilgisayarda Infineon tarafından üretilen mikro kontrol aygıtları mevcut.

Apollo’yu kullanımda görmek için de fazla beklemek gerekmeyecek. Otonom sürüş bilgisayarı, WM Motor ile birlikte hayata geçirilecek Apollo Valet Parking isimli vale servisinde kullanılacak. Bu servis, tahmin edilebileceği üzere, vale hizmetini insanlar olmadan sunacak. 2020’nin ikinci yarısında faaliyete geçecek bu servisin salgın döneminde otomobiline başkalarının dokunmasını istemeyenleri sevindireceği söylenebilir.

baidu sürücüsüz otomobil bilgisayarı

Baidu sürücüsüz otomobil bilgisayarları üzerinde çalışan tek şirket değil. Nvidia şimdiden sürücüsüz otomobil bilgisayarları için GM ve Toyota gibi dev şirketlerle anlaşmış durumda. Ancak Baidu bilgisayarını kullanıma sunmayı başaran ilk şirket olacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER