Ulaşım

Baidu sürücüsüz otomobil testlerini ABD’ye taşıyor

Baidu sürücüsüz otomobil testlerini ABD'ye taşıyor

baidu surucusuz otomobil

Çinli arama devi Baidu sürücüsüz otomobil testlerini ABD’ye taşımaya hazırlanıyor. Şirket, 2018 itibarıyla ticari olarak satışa hazır sürücüsüz otomobiller geliştirme planı çerçevesinde testlerini ABD’de sürdürmeyi istiyor. Baidu, geçtiğimiz yıl toplu taşımada kullanılabilecek sürücüsüz araçlar geliştirmeyi planladığını açıklamıştı.

Şirketten The Wall Street Journal’a yapılan açıklamada, Kaliforniya eyaletinin Sunnyvale şehrinde bulunan ofiste görevli pek çok çalışanın sürücüsüz otomobil projesi için mesai yaptığı belirtildi.

Baidu, 2014’te sürücüsüz otomobiller için BMW ile işbirliği yaptığını duyurmuş ve iki şirketin 2015 sona ermeden ortak bir sürücüsüz otomobili hazır hale getirmeyi planladığı belirtilmişti. Bu hedef gerçekleşmezken, Baidu ilk etapta önceliğinin sürücülere yardımcı olacak bir sistemin geliştirilmesi olduğunu açıklamıştı.

Sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerinde çalışan şirketlerin yöneticileri, hafta içinde ABD Senatosu’nun komite toplantısında siyasilerle bir araya gelerek muhtemel güvenlik düzenlemeleri ve sürücüsüz otomobil çalışmalarının mevcut durumuyla ilgili değerlendirmeler yapmıştı. Baidu sürücüsüz otomobil çalışmaları konusunda önemli aşamalar kaydetse de, şirketin Amerika yollarında yalnız olmayacağı kesin gibi gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER