EğlenceManşetler

Bad Piggies Oyun İncelemesi

Angry Birds büyük çoğunluk tarafından mobil oyun dünyasında çığır açan, fenomen haline gelmiş bir oyun olarak tanımlanıyor. Angry Birds’ün yakaladığı büyük başarı arkadan gelen birçok oyuna ilham kaynağı olurken, oyunun geliştiricisi Rovio’yu da sektörün en önemli oyuncularından biri haline getirdi. Angry Birds’ün sağladığı geniş imkanlar sayesinde büyük bir ticari rahatlığa kavuşan Rovio, bunu imkanlarını daha da geliştirmek için kullandı. Angry Birds serisini geliştirmeye devam eden şirket, bu yıl içinde Angry Birds Space’i yayınlamıştı. Angry Birds Space’e ek olarak Amazing Alex isimli bir oyunu daha yayınlayan Rovio, kızgın kuşları ve dalgacı domuzlarından pek uzaklaşabilmiş değil. Angry Birds serisinin kötü karakterleri olarak tanımlanan domuzcukların üstüne bir oyun kuracağını daha önceden duyuran şirket, söz konusu oyunu gün itibariyle yayınladı. Bad Piggies adını taşıyan oyunda hikayeye bu sefer domuzların gözünden bakıyor ve de maceralarında onlara eşlik ediyoruz.

Bad Piggies’de domuzların kızgın kuşların yumurtasını çalmalarına giden sürece yakından şahitlik ediyoruz. Kuş yuvalarına ait bir haritayı ele geçiren domuzcuklar tam operasyona girişecekken haritanın parçalara ayrılması ve bu parçaların farklı yerlere savrulması bambaşka bir maceraya start veriyor. Domuzcuklar farklı yerlere dağılan parçaları toplamak için zorlu bir yolculuğa başlıyorlar.

Bu yolculuğun Angry Birds’teki kuşların macerasına göre biraz daha farklı olduğunu belirtmek gerek. Oyunun temel unsurları ve yapısı çok benzer olsa da, kuşlar ve domuzlar arasındaki anatomik farklar kendisini gösteriyor. Uçma yeteneğinden yoksun olan domuzcuklar amaçlarına ulaşmak için yolculuklarında çeşitli araçlardan faydalanıyorlar. Oyunu Angry Birds’ten ayıran en önemli fark da bu noktada ortaya çıkıyor. Zira, bu araçları oyuncunun kendisinin yapması gerekiyor. İlk başta basit tekerlekli araçlar inşa edilecekmiş gibi gözükse de, devreye bir noktadan sonra farklı modifikasyon araçları girince işler bambaşka bir hal alıyor.

Bu araçların doğru biçimde yapılması domuzcukların hedefe ulaşması açısından büyük önem taşıyor. Eğer araç yapımında sıkıntı olursa, domuzcuğun hareket etmesi de pek mümkün olmuyor. Araç yapımında işin içinden çıkmak zorlaştığı zaman ise devreye tamirci domuzcuk giriyor. Tamirci domuzcuktan destek almak ise oyun içi satın alma aracılığı ile mümkün. Oyunu Facebook üstünden beğenenler üç yardım içeren bir pakete ücretsiz olarak sahip olabiliyorlar. 10’lu paket 1.99 dolar üstünden satılırken, 35’lik paket 5.99, 65’lik paket ise 9.99 dolarlık fiyatlara sahipler. Teknik yardımın oyunda oldukça etkili olduğunun altını çizmek gerek.

Bad Piggies’in oyun yapısı yukarıda da belirttiğimiz gibi Angry Birds ile büyük benzerlikler taşıyor. Angry Birds oyuncuları ne yapmaları gerektiğini kavrarken, bazı araçları kullanırken ve oyun içinde dolaşırken pek de zorluk yaşamayacaklardır. Ancak, oyunun temel hedefe ulaşma noktasında Angry Birds’ten ziyade Amazing Alex’i andırdığını söylemek gerek. Zira, Bad Piggies de tıpkı Amazing Alex gibi puzzleseverleri etkileyecek cinsten bir oyun. Mekaniğe, tasarıma meraklı oyuncular için Bad Piggies oldukça tatmin edici gözüküyor. Angry Birds’ün ilerleyen aşamalarında gördüğümüz strateji oluşturma çabası, Bad Piggies’de araç inşa etme süreci ile oldukça erken başlıyor. Dolayısıyla Angry Birds’te ilerleyen seviyelerde yaşanan sinir harbi Bad Piggies’de çok daha erken yaşanmaya başlanabilir.

Rovio’nun Angry Birds’ün başarısını son derece iyi kullandığı kesin. Angry Birds sayesinde oyuna ek olarak diğer kalemlerden de önemli gelir elde eden şirket, elindeki altın yumurtlayan tavuğun kümesindeki diğer tavuğun da altın yumurtlamasını bekliyor. Bad Piggies’in önemli bir satış başarısı yakalaması son derece yüksek bir ihtimal olsa da, kümesdaşı Angry Birds gibi bir fenomene dönüşmesi pek olası durmuyor. Zira, rahatlamak amacı ile oynanan bir oyunda ekstra düşünme eforu sarfetmek ortalama oyuncu için pek de tercih edilen bir durum değil. Ancak, puzzle oyunlarını sevenler için Bad Piggies farklı bir deneyimi de barındırması açısından oldukça ilginç bir seçenek teşkil ediyor.

İlgili >> App Store, Google Play

İLGİLİ HABERLER