Eğlence

Baby Shark 10 milyar görüntülemeyi geçen ilk YouTube videosu

“Baby Shark” Kasım 2020’de tüm zamanların en çok izlenen YouTube videosu oldu. Şimdi bu video, bir yılı biraz aşkın sürenin ardından başka bir büyük dönüm noktasına ulaştı ve 10 milyar görüntülemeyi aşan ilk YouTube videosu oldu.

“Baby Shark” kültürel bir mihenk taşı olarak nitelendirilebilir. Bu şarkıyı yurt dışında, çocukluğu sırasında ana okullarında veya yaz kamplarında söyleyenler olmuştur. Bu çocuk şarkısının Pinkfong eğlence şirketi tarafından oluşturulmuş klibinin rekor kıran popülaritesi, bu şarkının ününün dünyanın dört bir yanına yayıldığını gösteriyor. Çevremdeki küçük çocukların anne ve babalarının da bu şarkıyı söylediğine sıklıkla tanık oldum.

Bu arada şarkının etkisi kulakların aşina olmasıyla bitmiyor. Ayrıca Nickelodeon’da bir filmi, ve bir dizisi yayınlandı. Ayrıca NFT’leri bile çoktan oluşturuldu.

En çok izlenen diğer YouTube videolarının neler olduğunu merak ediyorsanız, burada Wikipedia’nın kapsamlı bir listesi var. Bu haberin yayınlandığı an itibarıyla en çok izlenen ikinci video, “Baby Shark”tan önce tacı elinde tutan Luis Fonsi’nin “Despacito” parçasının klibi. Ancak 7.7 milyar izlenme ile köpekbalığını yakalamak için önünde uzun bir yol var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER