Teknoloji

Avrupa Birliği sosyal medya kullanıcılarının dolandırıcılara karşı korunmasını istiyor

avrupa birligi dijital pazarlar yasası
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

avrupa birligiİnternet doğası gereği açık bir sistem olduğu için internette dolandırıcılık ve sahteciliğe karşı olan savaşın da sonu gelmiyor. Ancak sosyal medya platformlarını daha direkt biçimde kontrol etmek mümkün oluyor. Bu da şirketlere yaygın dolandırıcılık hamlelerini önlemek adına daha fazla şans veriyor. Avrupa Birliği sosyal medya şirketlerinden ellerindeki gücü kullanmalarını ve kullanıcılarını dolandırıcılara karşı korumalarını istedi. Avrupa Birliği’nin çağrı yaptığı şirketler arasında Facebook, Google ve Twitter da bulunuyor.

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, sosyal medya ağlarının kullanıcılarına yönelik dolandırıcılık girişimlerini önlemekle yükümlü olduğu belirtildi. AB Komiseri V?ra Jourová, şirketlerin mücadelede daha fazla sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi. Jourová, AB sınırları içinde yaşayanların problemlerin çözümünü sadece Kaliforniya’daki bir mahkemede bulmasının kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Sosyal medya şirketlerinden dolandırıcılık amaçlı paylaşımları şikayet edildikten hemen sonra tespit etmeleri ve kaldırmaları isteniyor. Dolandırıcılık amaçlı paylaşımlarda daha çok ücretsiz servis, sahte promosyon ve ürün gibi temalar kullanılıyor.

Avrupa Birliği sosyal medya şirketlerine yaptırım uygulayabilir

Avrupa Birliği’nden yapılan açıklamada Facebook, Google ve Twitter’ın düzenlemelerden haberdar edildiği ve gereken adımların atılmaması durumunda tüm sosyal medya şirketlerine yaptırım uygulanacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER