Teknoloji

Avrupa Birliği Apple’ın inovasyon itirazına aldırış etmiyor

avrupa birligi genel veri koruma yonetmeligi

Avrupa Birliği, tüm telefon üreticilerinin cihazlarında şarj için USB-C girişini kullanması konusunda oldukça ciddi görünüyor. Bu ısrar zaten büyük çoğunluğu USB-C’yi tercih eden Android telefon üreticileri için bir sorun yaratmıyor. Ancak kendisine ait Lightning çözümünü kullanan Apple için bu talep ciddi bir problem.

Cupertino merkezli şirket Avrupa Birliği’nin bu ısrarının inovasyonu engelleyeceğini savunsa da, bu itiraz Avrupa Birliği’nde pek yankı bulmamışa benziyor. Yapılan açıklamada, tasarının yasalaşması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Avrupa Parlamentosu’nun tüketici koruma komisyonu başkanı Anna Cavazzini, verdiği bir röportajda yasa tasarısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Cavazzini, teklifin daha iyi bir standart ortaya çıktığında geçiş yapılabilmesi için açık kapı bıraktığını dile getirdi.

Gelecekte farklı bir standarda geçişin nasıl olacağı henüz bilinmiyor. Ancak teklifin gelişim için kapıyı açık bırakacağının şimdiden belirtilmesinin önemli olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Apple hâlihazırda tüm akıllı telefonlarında Lightning girişini kullanıyor. Bazı iPad’lerde ve MacBook’ların büyük kısmında ise USB-C girişi mevcut. Apple ve Avrupa Birliği arasındaki USB-C kavgasının nasıl bir seyir izleyeceğini görmek için beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER