Manşetler

Avea’nın kendi markasını taşıyan ilk akıllı telefon Avea inTouch tanıtıldı

Son iki yıldır düzenlediği akıllı cihaz kampanyaları ve Türkiye’de ilk kez satışa sunduğu çeşitli gözde cihazlarla çıkış yapan Avea’nın akıllı telefon stratejisinin bir sonraki adımı kendi markasını taşıyan akıllı telefon oluşturacak. Avea inTouch adı verilen akıllı telefonun resmi duyurusu Avea CEO’su Erkan Akdemir’in ev sahipliğinde düzenlenen bir basın toplantısıyla gerçekleştirildi.

Erkan Akdemir, tüm Avea abonelerinin akıllı telefona sahip olması gibi bir arzularının olduğunu, Türkiye’deki herkesin akıllı telefon kullanmayı hakettiğini dile getirdi. 2012’nin ilk 9 aylık dönemine göre dünya çapında akıllı telefon kullanımı yüzde 43 artmış. Aynı dönemde cep telefonu satışlarının yüzde 38’ini ise akıllı telefon oluşturmuş. Türkiye’de ise aynı dönemde akıllı telefon satış adedi yüzde 45 artmış. Toplam cep telefonu satışına oran ise yizde 42 olarak gerçekleşmiş. Sonuçta Türkiye’nin akıllı telefon sahipliği konusunda dünya ortalamasının üstünde olduğu ve hâla büyük bir potansiyelin bulunduğu da görülüyor.

Akdemir, Avea’nın genel cep telefonu pazarındaki payının yüzde 19 olduğunu, geçen yıla göre akıllı telefon satışlarını yüzde 81 oranında artırdıklarını kaydetti. 2012 yılında şu ana kadar 39 kadar kampanya gerçekleştirdiklerini ve bunların üçte birini de piyasaya sunan ilk operatör olduğunu dile getirdi. Cepten internet kullanımının da son üç ayda bilgisayardan internet kullanımının üstüne çıktığını sözlerine ekledi. Bu, kullanıcıların mobil ortamda internet kullanımına daha fazla adapte olduğunun bir göstergesi.

Avea inTouch akıllı telefonun farkı, Akdemir’e göre, sahip olduğu özelliklere göre piyasadaki en makul fiyatlı akıllı telefon olması Akdemir, Avea inTouch ile akıllı telefonda yeni bir dönem başlattıklarını, bu telefon ile hem fiyat hem de teknik özellikler bakımından müşterilerin beklentilerine yanıt verileceğini dile getirdi. Mobil operatör, Avea inTouch ile birlikte şu anda yüzde 20 olan şebeke içi akıllı telefon penetrasyonunu daha da büyütmeyi hedefliyor.

Avea inTouch Android 2.3.5 Gingerbread işletim sistemiyle çalışıyor, Avea Tema ve önceden yüklenmiş Avea uygulamalarıyla birlikte geliyor. 3.5 inç, 480 x 800 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekran barındıran cihazda 600 MHz’lik işlemci yer alıyor. 32 GB destekli bellek kartı yuvasına sahip olan Avea inTouch’ın kutusundan ayrıca 4 GB kapasiteye sahip bir bellek kartı da çıkıyor. 114 x 56.5 x 11.9 mm.’lik boyutlara ve 130 gr. ağırlığa sahip olan bu akıllı telefonun arkasında 3.2 megapiksel kamera bulunuyor. Avea Tema içerisinde üç boyutlu bir başlangıç ekranı bulunuyor, Yandex destekli arama motoru sunuluyor. Avea Güvenlik, Avea Müzik, Avea Lig, Tivibu, Yandex ve Google’ın harita ve navigasyon uygulamaları, TuneIn Radio, Okey gibi önceden yüklenmiş uygulamalar arzu edildiği takdirde kaldırılabilir olacak.

Avea inTouch’a sahip olmak isteyenler için farklı paket seçenekleri sunuluyor. Bununla birlikte mobil operatörün tavsiye ettiği paket kapsamında tarifeye ek ayda 1 TL’lik ödemeyle bu telefon sunuluyor. Bu paket içinde 3 aylık internet, AveaMüzikten 200 şarkı ve 3 aylık ücretsiz Tivibu üyeliği (TTNet aboneliğinin bulunması gerekiyor) de yer alıyor. Telefonun peşin satış fiyatı da 399 TL olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER