Manşetler

Avea, TTNET ve Türk Telekom birleşmesi sosyal medyada nasıl yankılandı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

turk-telekom-logo-260116

Türk Telekom Avea ve TTNET’in “Türk Telekom” markası altında birleşmesi, Türkiye’de içinde bulunduğumuz haftanın en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Sosyal medya, bu birleşmenin kamuoyunun gözündeki etkisini ölçmek için en uygun alanlardan birisi. Sosyal medya analiz şirketi Somera, Türk Telekom’un entegrasyon hamlesinin sosyal medyada nasıl yankı bulduğunu analiz etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Avea Türk Telekom markası altında, TTNET ile birlikte

Konuya ilişkin olarak 3 günlük süreçte toplam 52 bin 776 ileti gönderildi. Bu iletilerin yüzde 42’si kadın, yüzde 58’i ise erkekler tarafından paylaşıldı. Söz konusu süre zarfında atılan tweetlerin yüzde 38’inde Türk Telekom çatısındaki birleşmeye yönelik olarak görüş bildirildi. Bu tweetlerden yüzde 21’inde birleşmeden “olumlu” ifadelerle bahsedildi. Yüzde 18’lik kitle ise birleşmeyi “olumsuz” olarak niteledi. Tweetlerin yüzde 61’inde ise konuya ilişkin olarak herhangi bir görüş paylaşılmadı.

Türk Telekom, birleşme kararıyla birlikte yeni logosunu da görücüye çıkarmıştı. Logonun beğenilip beğenilmediği konusunda ölçüm yapmak için de sosyal medya etkin araçlar arasında bulunuyor. Kullanıcıların yüzde 31’i logoyu beğenirken, yüzde 19’luk bir kısım logo için “Beğenmedim” cümlesini kurdu. Yüzde 50’lik bir kesim ise logoya nötr kalmayı tercih etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Türk Telekom yazısı mobil cihazlara geldi

Türk Telekom’un birleşmeyi duyurma ve yeni logoyu tanıtıma amacıyla hazırladığı reklam filminde de görülen “#fiberlemek” etiketi, üç günlük süre içinde 17 bin sosyal medya paylaşımında kullanıldı. “#türktelekom” etiketiyle atılan tweetlerin sayısı ise 1100 oldu.

Somera’nın mercek altına aldığı üç günlük süre içinde Twitter’daki paylaşımlarda “@turktelekom” hesabından 770 kez bahsedildi. Bu noktada oluşan ilginç birkaç durumdan da bahsetmekte fayda var. Öncelikli olarak “@turktelekom” rumuzlu Twitter hesabının Türk Telekom ile bağlantısı bulunmuyor. Şirketin resmi hesabına @Turk_Telekom adresi üzerinden ulaşılıyor. Bu hesabın da birleşme öncesinde Avea’ya ait olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Üç günlük dönem içinde Twitter’da @ttdestek hesabından 230, @aveahaber hesabından ise 100 kez bahsedildi. @ttdestek hesabıyla girilen etkileşimlerin tamamının Türk Telekom Avea ve TTNET birleşmesiyle ilgili olmayabileceğini belirtmek gerekiyor. Şirketin yeni reklam filminde boy gösteren ünlü şarkıcı Hadise’nin Twitter hesabıyla (@hadise) 90 kez etkileşime girilirken, Türk Telekom’un birleşmeye özel olarak oluşturduğu sosyal medya karakteri Justin Fiber’den (@castinfiber) de 90 kez bahsedildi.

turk telekom avea ttnet

İLGİLİ HABERLER