Teknoloji

Avea 2014’ün ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı

avea-logo-130514

2014’ün ikinci çeyreğine ait finansal ve operasyonel sonuçlarını açıklayan şirketlerin arasına Avea da katıldı. Şirket yılın ikinci çeyreğinde abone sayısını 493 bin artırdı. Avea’nın yılın ilk altı ayında kazandığı abone sayısı ise 1.3 milyona ulaştı. Şirketin toplam abone sayısıysa bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artışla 15.8 milyona ulaştı.

Yılın ikinci çeyreğinde numarasını taşıyarak Avea’ya katılan net abone sayısı ise 384 bin oldu. Yılın ilk yarısında numarasını Avea’ya taşıyanların sayısı 1.1 milyona yükselirken, Avea yılın ilk yarısını numara taşımada “artıda” kapatan tek operatör olma unvanını elde etti. Şirketten finansal sonuçlara ilişkin olarak yapılan açıklamada mobil veri gelirlerine de ayrı bir parantez açılması da dikkat çekiyor. 2010’dan bu yana mobil veri gelirlerini 12 katına çıkaran Avea, 2014’ün ikinci çeyreğinde mobil veri gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 75 artırdı ve 231 milyon TL’ye ulaştı.

Açıklanan sonuçları değerlendiren Avea CEO’su Erkan Akdemir, ortaya çıkan tablonun “Akıllı Büyüme” stratejilerinin bir sonucu 0lduğunu belirtti. Yılın ilk çeyreğini farklı alanlarda gösterdikleri rekor büyümeler ve liderliklerle tamamladıklarını söyleyen Akdemir, ikinci çeyrek sonuçlarıyla bu grafiği sürdürdüklerini ifade etti. Akdemir geride kalan çeyrekte de abonelerinin ihtiyaçlarını en doğru teklif ve kampanyalarla karşıladıklarının altını çizdi.

Avea’yı genç ve dikkat çekici bir maraton koşucusu olarak tanımlayan Akdemir, yeni projelere ve şampiyonlara odaklanmış olarak koşmayı sürdürdüklerini belirtti. Avea CEO’su bu amaçtaki motivasyonlarını ise müşterileri için daha iyi sunma yaklaşımlarıyla sağladıklarını dile getirdi. Akdemir Avea’nın büyümesini yılın geri kalanında da sürdüreceğini sözlerine ekledi.

2014’ün ikinci çeyreğini 1.056 milyon TL toplam gelirle kapatan Avea’da abone başına aylık konuşma süresi 417 dakika olarak gerçekleşti. Abone başı aylık gelir 21.7 TL olurken, Avea şebekesindeki akıllı telefon penetrasyonunun yüzde 47 olduğu açıklandı

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER