Teknoloji

Automattic, evrensel mesajlaşma uygulaması Texts’i satın aldı

WordPress.com, Tumblr, Pocket Casts ve diğer popüler web platformlarının arkasındaki şirket olan Automattic, evrensel mesajlaşma uygulaması Texts’i 50 milyon dolar karşılığında satın alarak dikkat çekici bir adım attı. Texts; WhatsApp, Instagram, LinkedIn, Signal, iMessage ve daha birçok mesajlaşma platformuna tek bir arayüz üzerinden erişim sağlama fikriyle öne çıkan bir uygulama. Böylece, kullanıcılar farklı uygulamalar arasında geçiş yapmadan tüm mesajlarına yanıt verebilirler.

Texts, temelde birleşik bir mesajlaşma deneyimi sunarken, aynı zamanda AI destekli otomatik yanıtlar ve özetler gibi ek özellikler sunuyor. Uygulama, kullanıcıların birçok farklı mesaj kutusunu tek bir arayüzde birleştirerek, dijital iletişimi daha verimli ve yönetilebilir hale getiriyor.

Automattic CEO’su Matt Mullenweg, Texts satın almasının sadece bir ürün satın alması olmadığını, aynı zamanda şirket için büyük bir yatırımın başlangıcı olduğunu belirtti. Mullenweg, Automattic’ın odaklandığı iki ana alanın yayıncılık ve ticaret olduğunu, şimdi ise mesajlaşmanın şirketin üçüncü temel pili olduğunu ifade etti. CEO, insan etkinliğinin önemli bir bölümünü kapsayan bu üç alanın, uzun vadede açık kaynaklı bir çözüm gerektirdiğine inanıyor.

Texts ve açık protokollere yönelim

Mullenweg, Texts ile kullanıcıları zaman içinde daha açık protokollere yönlendirmeyi ve bu sayede mesajlaşma alanında merkezi olmayan ve açık kaynaklı çözümleri desteklemeyi planlıyor. Texts’in, kullanıcıları tek bir standarda zorlamadan, piyasanın ve kullanıcıların karar vermesine olanak tanıyan bir yaklaşım benimsediğini vurguluyor.

Texts, cihaz üzerinde şifreleme kullanan bir güvenlik modeline dayanıyor ve bulut tabanlı modellerin aksine mesajların bir kopyasını saklamıyor. Mullenweg, bu yaklaşımın, mevcut mesajlaşma uygulamalarına, Beeper gibi diğer birleşik mesajlaşma girişimlerini engelleme konusunda bir neden sunabileceğini belirtiyor.

Texts ekibi, Automattic bünyesine katıldıktan sonra mobil uygulamalarını tamamlamayı planlıyor. Mullenweg, mobilde anında bildirimler, enerji verimliliği ve uçtan uca şifreleme gibi özelliklerle bu işi başardıklarını ve Automattic’ın kullanıcıların anahtarlarına veya diğer bilgilerine erişim sağlamadığını belirtiyor. Şu an için Texts, aylık 15 dolarlık bir ücretle sunulan bir güç kullanıcı aracı olsa da, Mullenweg zamanla sınırlı bir ücretsiz sürüm sunabileceklerini dile getiriyor.

Mullenweg ve Automattic, online etkileşimin, kamuya açık sosyal ağlardan daha çok grup sohbetleri gibi platformlara kaydığını ve mesajlaşmanın bu alanda büyük bir geleceği olduğunu görmekte. Mullenweg, sohbet üzerinden anlamlı ve sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmanın zor olsa da, mesajlaşmayı biraz daha düzenli hale getirerek bu alanın potansiyelinin kilidini açabileceğini düşünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER