Ulaşım

Audi yeni elektrikli konsept otomobili Activesphere’i tanıttı

Audi Activesphere adını taşıyan yeni konsept elektrikli otomobilini nihayet gözler önüne çıkardı. Şirket bu otomobilden ilk olarak 2022’nin yaz aylarında bahsetmişti. Arazide sürüşe uygun bir otomobil olan Activesphere’de kaldırılabilir süspansiyon, dayanıklı alt takım gibi özelliklere ek olarak dikkat çeken başka yönler de mevcut.

Otomobilin arka tarafı bir tür taşıma alanına dönüştürülebiliyor. Böylelikle kullanıcıların bisiklet veya diğer spor ekipmanlarını araçla daha kolay şekilde taşıması mümkün hâle geliyor. Sedan ve coupe otomobilleri hatırlatan hatlara sahip olan Activesphere’in kabini de otonom sürüş modunda sürücülerin rahatlamasına yardımcı olacak şekilde tasarlanmış.

Otomobilin kabini Audi’nin artırılmış gerçeklik teknolojisine duyduğu güveni yansıtıyor. Yolcular kabinde artırılmış gerçeklik gözlükleri takarak yol ve sürüş bilgilerine, eğlence içeriklerine ve sanal asistan kontrollerine erişebilecek. Eğlence içeriklerinin sürücülerden ziyade yolcular için olduğunu hatırlatmakta fayda var. Ancak Audi’nin genel vizyonunun sürücünün otomobilin kontrolünü nadiren alması yönünde olduğunu belirtelim.

Konsept bir otomobil olan Activesphere hakkındaki detaylar sınırlı. Audi’den verilen bilgiye göre, otomobil tam dolu bir bataryayla 600 kilometre yol katedebilecek. 100 kWh kapasiteli batarya ise hızlı şarj teknolojisi sayesinde 25 dakika içinde yüzde 5’ten yüzde 80 doluluk oranına çıkabilecek.

audi activesphere

Audi Activesphere satışa sunulması için tasarlanan bir araç değil

Audi Activesphere öncesinde başka elektrikli konsept otomobiller de duyurmuştu. Şirket bu doğrultuda ilk olarak 2021’in ağustos ayında Skysphere modelini tanıtmıştı. Bu modeli sırasıyla Grandsphere ve Urbansphere izlemişti. Bu otomobillerin tamamının Audi’nin gelecek vizyonunu yansıtmak için hazırlandığını ve satışa sunulacak araçlar olmadığının altını çizmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER