Ulaşım

Audi A6 e-tron konsepti geleceğin tasarım dilini gösteriyor

audi a6 e-tron

Audi A6 e-tron konsept otomobilinin görsellerini 2021 Şanghay Otomobil Fuarı’nın başlamasına kısa bir süre kala paylaştı. Şimdiye kadar elektrikli otomobillerinde ağırlığı SUV formatına veren Audi, A6’yla daha klasik bir yapıya geçiş yapıyor.

Audi’nin açıklamasında A6 e-tron’un şirketin gelecekteki tasarım dilini yansıtacağı belirtiliyor. Alman otomotiv devinin tam batarya elektrikli otomobil tasarımını A4’e ve A8’e de kolaylıkla uyarlayabileceği görülüyor.

Oldukça havalı bir araba imajı çizen A6 e-tron’un görüntüsünün füturistik olduğu da söylenebilir. Kapalı ızgara, motorun hava akışına ihtiyaç duymadığını gösterirken; Audi’nin etkileyici işleme işçiliğinin varlığı da hissediliyor.

Audi’nin A6 e-tron ile Tesla Model S’in karşısına bir rakip çıkarmaya hazırlandığı da söylenebilir. 100 kWh batarya, 270 kW şarj ve 0’dan 100 kilometreye 4 saniyenin altında çıkma gibi özellikler, Audi’nin hedef kitlesini gösteriyor.

audi a6 e-tronA6 e-tron’un asıl dikkat çekici yönü ise otomobilin üzerine kurulduğu platform. PPE adını taşıyan bu platform, tıpkı Audi gibi Volkswagen Grubu bünyesinde bir marka olan Porsche ile paylaşılıyor.

Daha geniş veya uzun otomobiller için hazırlandığı belirtilen bu platformun yeni Porsche Macan gibi elektrikli otomobillerde de kullanılacağı söyleniyor. Şimdiye kadar Volkswagen Grubu’ndan çıkan elektrikli otomobillerin büyük kısmında MEB isimli platform yer alıyor.

A6 e-tron ile ilgili bazı veriler paylaşan Audi, otomobilin arka veya ön çekişli modellerinin yanı sıra dört çekerli modellerinin de çıkacağını belirtti. Alman otomotiv devi hem Avrupa’da hem de Çin’de PPE platformunun kullanıldığı otomobiller üretecek. Bu platformla üretilen ilk otomobiller ise 2022’nin ikinci yarısında yollara çıkacak.

İLGİLİ HABERLER