Eğlence

Netflix’in yeni Türk dizisinin yayın tarihi belli oldu

atiye netflix

Netflix‘in ikinci Türk orijinal dizisi Atiye‘nin çekimleri geçtiğimiz aylarda başlamıştı. Başrolünü Beren Saat‘in üstlendiği dizinin ilk sezonunun yayın tarihi de sonunda açıklandı. Atiye, sekiz bölümden oluşan ilk sezon bölümleriyle 27 Aralık’ta Netflix abonelerinin karşısına çıkacak. Netflix, dizinin yayın tarihini bir fragman ile duyurdu.

Atiye’de Beren Saat’e tecrübeli ve yetenekli bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova ve Tim Seyfi gibi isimler de dizide boy gösterecek.

Netflix’in Türk orijinal dizi yolculuğu geçtiğimiz yılın sonunda yayınlanan Hakan: Muhafız ile başlamıştı. Şirketin beklentilerini kısa süre içinde karşılayan dizi, ikinci sezonunun yayınlanmasından kısa bir süre önce üçüncü ve dördüncü sezonları için de onay almıştı.

Atiye Netflix’in sırasını bekleyen tek Türk dizisi değil

Hakan: Muhafız’ın yayınlanmasının ardından kısa bir süre sonra Atiye’nin duyurusunu yapan Netflix, bir yandan da Aşk: 101 isimli dizinin çekimlerine devam ediyor. Şirket, kısa süre önce de Berkun Oya’nın yazıp yöneteceği yeni projesi için hazırlıkların başladığını açıklamıştı.

Atiye’nin konusu ise şu şekilde: Dizi, İstanbul’da mükemmel bir hayat süren genç ve güzel bir ressam olan Atiye’nin hayatını konu alıyor. Atiye’nin sevgi dolu bir ailesi, varlıklı ve yakışıklı bir sevgilisi vardır. Üstüne üstlük, ilk bireysel sergisini açmak üzeredir. Ancak kusursuz hayatı, dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’de yapılan bir keşif nedeniyle değişmek üzeredir. Erhan adındaki bir arkeolog, burada yaptığı kazıda bir sembol keşfeder. Bu sembol, Atiye ile Göbeklitepe arasında son derece gizemli bir bağlantı olduğuna işaret etmektedir. Bunun üzerine Atiye hayatını tamamen değiştirip geçmişinde ve bu antik harabelerde saklı olan sırların peşine düşecektir.

İLGİLİ HABERLER