Teknoloji

Asus’tan korsan yazılım hatası

Eee serisi ile ucuz dizüstü bilgisayar furyasının başlamasına sebep olan Asus şimdi de ürettiği dizüstü bilgisayarlara yasadışı kırma (crack) yazılımı koyarak işleri daha da ucuzlatıyor.

İngiltere’den yayın yapan PC Pro’nun haberine göre, Asus’un ürettiği dizüstü bilgisayarla birlikte verilen kurtarma DVD’si içerisinde korsan yazılıma rastlanmış. Sadece bununla sınırlı değil… Ayrıca bir takım gizli belgeler ve kaynak kodları da bu DVD’nin içerisinde bulunuyormuş.

Bu durumu PC Pro’nun bir okuyucusu farketmiş. Asus laptopunda yüklü bulunan anti-virüs yazılımı veri kurtarma DVD’si ile ilgili bir virüs hatası verince yanlışlık ortaya çıkmış. Kırma uygulaması WinRAR klasörünün içinde bulunmuş. Microsoft’un PC üreticilerine gönderdiği ilgili yazılım anahtarlarının, program dosyalarının, kaynak kodlarının ve program uyumsuzluklarını belirten Asus’a ait belgelerin de aralarında bulunduğu gizli belgeler ise ayrı bir klasörde yer alıyormuş.

Kaynak: Gizmodo

Bu haberi web sitenizde yayınlamak için lütfen Teknoblog.com yazısına ve bu haberin bağlantısına yer vererek kaynak gösteriniz.

İLGİLİ HABERLER