Manşetler

Asus ZenWatch 3 yuvarlak ekranıyla resmen görücüye çıktı

asus zenwatch 3Motorola ve Huawei’nin de içinde bulunduğu yuvarlak ekranlı Android Wear saat üretenler kervanına son katılan Asus oldu. Şirketin ZenWatch 3 adını taşıyan akıllı saatinde 400 x 400 piksel çözünürlüğünde 1.39 inç yuvarlak AMOLED ekran barındırıyor. Bu da saate 287 ppi piksel yoğunluğu kazandırıyor. Ekran kalitesi bakımından Huawei Watch ile neredeyse aynı yerde duran ZenWatch 3, keskinlik bakımından daha büyük bir ekrana sahip olan ikinci nesil Motorola 360’ın az da olsa önüne geçiyor.

Akıllı saatin paslanmaz çelikten yapılma kadranı içinse siyah, gümüş ve roze altın renk seçenekleri sunuluyor. Her üç renk seçeneğinin içinde de altın rengi bir kakma işi bulunuyor. Asus bu görüntüyü “Halkalı bir güneş tutulmasının halesi” şeklinde tanımlıyor.

9.95 mm. kalınlığıyla Asus ZenWatch 3, hem Huawei Watch hem de Moto 360’dan az bir miktar daha ince gözüküyor. Akıllı saatin Qualcomm Snapdragon Wear 2100 işlemcisine 512 MB RAM ve 4 GB dahili hafıza eşlik ediyor. 341 mAh kapasiteli pil için iki günlük kullanım ömrü vadedilirken, HyperCharge teknolojisiyle de 15 dakikada yüzde 60 doluluk oranına ulaşmak taahhüt ediliyor. Şarj işini manyetik port yönetiyor. Ayrıca akıllı saat için opsiyonel bir batarya paketi de sunuluyor. Bunun gösterişli bir akıllı saat için sıra dışı bir aksesuar olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Asus ZenWatch 3 tipik Android Wear deneyimini vadediyor

Yazılım tarafında ise Asus’un yeni akıllı saati alışılagelen Android Wear deneyimini yeniden sunuyor. Google’ın akıllı saatler için geliştirdiği platformu yavaş yavaş gelişmeye devam ediyor. Platforma kapsamlı yenilikler getirecek Android Wear 2.0 güncellemesi ise önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak.

Ancak Asus şimdiden ZenWatch 3 için bazı özel arayüzler tasarlıyor. Şirket, kullanıcılara da FaceDesigner uygulamasıyla kendi saat arayüzlerini tasarlama imkanı veriyor. Yüzde 95 oranında doğruluk vadeden otomatik adım sayma, koşu ve egzersiz takibi gibi özellikler de Asus ZenWatch 3 için sunulan özellik paketinde bulunuyor. Piyasaya çıkış tarihi konusunda henüz bilgi verilmeyen akıllı saat, Avrupa’da 229 avro karşılığında potansiyel müşterilerin karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER