Teknoloji

Asus’tan profesyoneller ve oyuncular için taşınabilir monitörler

asus zenscreen touch

Taşınabilir USB-C monitör pazarının öncüleri arasında yer alan Asus, Computex 2019‘da iki yeni seçeneği daha gözler önüne çıkardı. Asus ZenScreen Touch ve ROG Strix XG17 adını taşıyan monitörlerden biri üretkenliğe odaklanırken, diğerinin hedef kitlesinde oyuncular bulunuyor.

15.6 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlüklü bir ekran olan ZenScreen Touch, akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarlara bağlanabilmesi amacıyla geliştirildi. Özellikle üretkenlik odaklı uygulamaların karmaşık arayüzlerinin daha büyük ekrana taşınması ve kullanım kolaylığı sağlanması, Asus’un öncelik verdiği noktalar arasında bulunuyor.

7800 mAh kapasiteli pile sahip olan ZenScreen Touch, koruyucu bir kılıfla birlikte geliyor. Bu koruyucu kılıf aynı zamanda ekranın dik durmasını sağlayan bir dayanak noktası olarak kullanılabiliyor. Köşesindeki küçük delik ise ZenScreen Touch’ın bir kalemin yardımıyla bile dik durmasını mümkün kılıyor.

Asus’un tanıttığı diğer taşınabilir monitör ise 17.3 inç büyüklüğündeki ROG Strix XG17. ROG Strix XG17’nin hedef kitlesinde ise doğrudan oyuncular bulunuyor. Dünyanın 240 Hz yenileme oranına sahip ilk oyun monitörü olan ROG Strix XG17, Asus’tan verilen bilgiye göre, değişken bir yenileme oranı desteği sunuyor. Asus, oyun monitörü için IPS paneli tercih etmiş.

asus rog strix xg17ROG Strix XG17’de iki adet USB-C ve bir adet micro HDMI girişi bulunuyor. Taşınabilir monitörün 7800 mAh kapasiteli pilinin 240 Hz yenileme oranında 3 saatlik bir kullanım süresi sağladığı belirtiliyor. Daha düşük yenileme oranlarında ise pil ömrü biraz daha uzuyor. Nintendo Switch ile kullanıma uygun olan ROG Strix XG17, League of Legends ve CS:GO gibi oyunların rekabetçi oyuncularına ihtiyaç duydukları teknik donanımı sağlıyor.

Asus ZenScreen Touch önümüzdeki ay satışa sunulacak. Fiyatı konusunda ise henüz bir bilgi verilmiş değil. ROG Strix XG17’nin de çıkış tarihi ve fiyatı konusunda da bir açıklama gelmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER