Manşetler

Asus ZenFone Selfie 13 megapiksel ön ve arka kamerayla birlikte geliyor

asus-zenfone-selfie-010615

Türkçeye “özçekim” olarak çevrilen “selfie” kelimesinin son yılların en etkili ve yaygın kullanılan buluşlarından biri olduğunu söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Artık akıllı telefonların gelişmiş ön kameralarını tanımlamak için bile “selfie kamera” terimi kullanılıyor. HTC, Desire Eye ile ön kamerayla yüksek çözünürlüklü çekime odaklanan ilk büyük üreticilerden biri olmuştu. Tayvanlı bir diğer akıllı telefon üreticisi olan Asus da, yeni modeli ZenFone Selfie ile benzer bir yaklaşım sergiliyor.

Asus ZenFone Selfie’nin hem önünde hem de arkasında 13 megapiksel kamera bulunuyor. f/2.0 diyafram aralığına sahip arka kamera, düşük ışıklı ortamlarda iyi çekim yapabilmesi ve lazer otomatik odaklama özelliğiyle göze çarpıyor. f/2.2 diyafram aralığına sahip ön kamera ise 88 derecelik açısıyla kalabalık özçekimlerin yapılmasını kolaylaştırıyor.

Asus ZenFone Selfie’nin diğer özellikleriyse şirketin kısa bir süre önce tanıttığı ZenFone 2 ile neredeyse aynı. 5.5 inç 1080p LCD ekran, kavisli kasa, arka ses butonu gibi unsurlar ZenFone Selfie ve ZenFone 2’nin ortak noktaları arasında bulunuyor. ZenFone Selfie’nin ekranının Gorilla Glass 4 ile kaplanması ve işlemci tercihinin Intel yerine sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 615’ten yana kullanılması ön plana çıkan farklılıklar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER