Manşetler

Asus ZenFone Max (2018) Ön İnceleme – Video

asus zenfone max ön inceleme

ZenFone 5 serisi içinde de yüksek pil kapasiteli bir ZenFone Max modeli bulunuyor. ZenFone Max (2018)’in en büyük özelliği, aynı seri içinde yer aldığı diğer cihazlara ekran görüntü oranı bakımından uyum göstermesi. 5.5 inçlik ekran barındıran bu telefon, 18:9 görüntü oranı ve nispeten düşük ekran çerçevesi sayesinde, normalde 5 inç ekranlı bir cihazın sahip olduğu boyutlarda geliyor.

Yani karşımızda, büyük ekran deneyimini daha kompakt bir gövdede sunan Android cihazı var. 720p çözünürlükteki ekranın sunduğu keskinlik, renk ve parlaklık da bu serideki cihaz için gayet makul görünüyor.

Tasarıma bakıldığında, ZenFone Max’in selefleriyle aynı çizgide olduğunu görüyoruz. Ön yüzü tamamen kaplayan ekran, kenarlarda ve arkada “metalik” olarak nitelendirilen; metal hissi veren plastik bölümle tamamlanıyor. Nispeten ince profili ve düşük yüzey alanı sayesinde bu telefon tek elle rahatlıkla tutulabiliyor. İlginçtir ki, böyle bir gövdede 4000 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Zaten ZenFone Max’i “ZenFone Max” yapan da bu yüksek kapasiteli pil oluyor.

Snapdragon 430 işlemci ve 5.5 inç ekranın da yardımıyla bu 4000 mAh gibi yüksek kapasiteli pil, bir günü aşan, hatta iki günü bile rahatlıkla çıkaran bir performans sunacaktır. Üstelik, ZenFone Max (2018) modelinde de, seleflerinde olduğu gibi başka cihazları şarj etme imkanı sunuluyor. Böylelikle zorda kaldığınızda ZenFone Max’i bir powerbank cihaz gibi kullanabilirsiniz. Aslında bu özelliğiyle ZenFone Max, uygun fiyatlı ikinci bir telefon arayanlar için de kullanışlı hâle dönüşüyor.

Asus’un kameraya verdiği önemi bu telefonda da görüyoruz. Hem arkada hem de önde ikişer kamera bulunuyor. Arkadaki 13 megapiksel kameraya 120 derece geniş görüş açılı ikinci bir kamera eşlik ederken önde de ise 13 megapiksel ve 8 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunuyor. Üstelik ön tarafta LED flaş da var. SelfieMaster uygulamasıyla da selfie fotoğraf veya videolarınızı daha çekici veya eğlenceli hâle getirebilirsiniz.

Yazılım tarafına baktığımızda Asus’un diğer ZenFone 5 serisi telefonlarıyla tutarlı bir düzeni burada da görüyoruz. Android 8 Oreo ve yenilenmiş ZenUI kullanıcı arayüzü yüklü olarak geliyor. ZenUI kullanıcı arayüzü Facebook, WhatsApp gibi sosyal medya veya anlık mesajlaşma uygulamalarında aynı anda iki farklı hesabı kullanmaya izin verecek şekilde uygulamanın klonunu oluşturuyor. Bu açıdan da ZenFone Max’in esneklik sağladığını söyleyebiliriz.

Bir başka esneklik de ZenFone Max’te iki hat kullanmak isteyenler için. Telefonun SIM kart tepsisi içinde iki adet SIM ve bir adet microSD kart bölümü bulunuyor. Yani ikinci bir hat kullanmak için bellek kartından vazgeçmek zorunda değilsiniz.

ZenFone Max birçok açıdan dışarıda çok vakit geçiren, bunun yanı sıra bütçesine de önem veren gençleri hedefliyor gibi görünüyor. Birçok özelliğiyle de onların ihtiyaçlarına cevap vereceğini söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER