Teknoloji

Asus ZenFone Live L2 ucuz akıllı telefonların en son örneği

asus zenfone live l2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Asus ilk ZenFone Live modelini 2017 yılında Tayvan’da çıkarmıştı. Daha sonraki yıl da ZenFone Live L1 modeli gelmişti. Şimdi bu seri ZenFone Live L2 ile sürdürülüyor. Bu telefon, son zamanlarda akıllı telefon modeli çıkarma konusunda yavaşlayan Asus’un ROG Phone‘dan sonra tanıttığı nadir yeni akıllı telefonlarından biri oldu.

Asus ZenFone L2, daha önce gördüğümüz ZenFone modellerine benziyor. L1 modeline göre ufak tefek güncellemeler barındırıyor. Karşımızda mütevazı teknik özelliklere ve niteliklere sahip bir giriş seviyesi Android telefonu bulunuyor.

Asus bu telefonda 5.5 inç, 18:9 görüntü oranlı HD+ ekran, LED flaşlı 5 megapiksel selfie kamera, yüz tanıma teknolojisi, Qualcomm Snapdragon 425 işlemcili versiyon için 16 GB dahili hafıza, Snapdragon 430 işlemcili versiyon için 32 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 2 GB RAM, 13 megapiksel faz algılamalı otomatik odaklı arka kamera, 3000 mAh kapasiteli pil ve FM radyo desteği gibi başlıca özelliklere yer veriyor. Telefonda 3.5mm kulaklık jakı mevcutken, parmak izi okuyucusu yer almıyor.

asus zenfone live l2

Fotoğraf çekimi tarafına baktığımızda, PixelMaster işlevinin kullanıcıları hedefleyeceğini görüyoruz. Asus, sekiz adet filtre ve dört adet kamera modu yerleştirmiş. Böylelikle kameradan mümkün olduğu kadar fazlasının alınması hedefleniyor. Otomatik mod epey kullanışlı görünüyor. Gece HDR özelliği de düşük ışıkta veya gece fotoğraf çekimlerinde yardımcı olacaktır. Instagram sevenler için de Time Lapse, Panorama, Güzellik gibi modlar mevcut.

Asus ZenFone Live L1 bir Android Go telefonuydu. Ancak ZenFone Live L2 böyle olmayacak. Android Oreo ile yüklü gelecek telefonda ZenUI 5 kullanıcı arayüzü çalışacak.

Telefonun mavi veya kırmızı renk seçenekleri bulunuyor. Telefonun fiyatı veya ne zaman çıkacağı hakkında ise şu an için net bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER