Teknoloji

Asus ZenFone Ares Snapdragon 821 ile geliyor

asus zenfone ares

asus zenfone aresAsus Tayvan için yeni bir akıllı telefon çıkardı. ZenFone Ares adını taşıyan bu telefon, 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızanın dışında modası geçmiş özellikler barındırıyor gibi görünüyor. GSM Arena’nın belirttiğine göre, yeni Android telefonun tasarımı ve teknik özellikler listesi, geçen yılın modeli ZenFone AR’ınkine oldukça benziyor.

İyi haber şu ki, ZenFone Ares selefine göre daha ucuza satılacak. Telefon Tayvan’da, güncel kurla 1573 TL’ye karşılık gelen bir fiyattan satılacak.

5.7 inç, 2560 x 1440 piksel AMOLED ekran, Qualcomm Snapdragon 821 işlemci, UFS 2.0 depolama birimi ve 3300 mAh kapasiteli pil başlıca özellikler arasında yer alıyor. microSD kart okuyucu, Quick Charge 3.0 desteği, 7.1 kanal ses, 802.11ac Wi-Fi da diğer özellikler olarak sıralanıyor.

ZenFone AR gibi, Ares’te de özel bir arka kamera kurulumu bulunuyor. 23 megapiksel kamera ile fotoğraflar ve videolar çekilebiliyor. Aynı zamanda artırılmış gerçeklik için derinlik ve hareket algılama desteği de yer alıyor.

Ne yazık ki, donanımın destekleyeceği Google’ın Project Tango platformu büyük oranda sonlandırıldı. Şirket de bunun yerine getirilen ve daha çok yazılım odaklı olan ARCore platformuna yöneldi. ARCore, derinlik algılamalı kameralara bağlı olmadığı için, daha geniş yelpazede cihaz desteğine sahip. Asus ZenFone Ares de bunların arasında bulunuyor.

Aslında belki de, ZenFone Ares yepyeni bir Asus akıllı telefonu sayılmaz. Asus, elindeki ZenFone AR stoğunu bitirmek için telefonu yeni bir isimle, daha ucuz fiyattan da satışa sunuyor olabilir. Telefonun Tayvan dışında satışa çıkıp çıkmayacağı şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER