Teknoloji

Asus Zenfone 8 suya ve toza karşı dayanıklı olacak

asus zenfone 8

Asus Zenfone 8, 12 Mayıs’ta resmiyet kazanacak. Akıllı telefonun kompakt boyutlara sahip olacağı ve “büyük” bir performans vadettiği daha önce açıklanmıştı. ZenFone 8’de ön kamera delikli bir ekranın ve Qualcomm Snapdragon 888 işlemcinin bulunması da beklentiler arasında yer alıyor.

Tanıtım için geri sayım devam ederken, Asus da Zenfone 8’le ilgili paylaşımlarına devam ediyor. Şirketin Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, Asus’un yeni telefonları IP68 sertifikasına sahip olacak. Bu da ZenFone 8’in suya ve toza karşı dayanıklı olacağı anlamına geliyor.

2005’ten bu yana telefon pazarında olan Asus, 2012’den bu yana akıllı telefon çıkarıyor. Ancak şirket şimdiye kadar suya ve toza dayanıklılık sertifikasına sahip telefonlar sunmamıştı.

Ancak IP68 sertifikası akıllara bazı ihtimaller de getiriyor. Eğer Zenfone 8’de ön kamera ekran deliğine yerleştirildiyse ve IP68 sertifikası varsa, bu durum şirketin dönen kamera mekanizmasından vazgeçtiği anlamına geliyor.

Ancak henüz ortada resmi bir açıklama bulunmuyor. Dolayısıyla Asus’un önem verdiği kamera tasarımından vazgeçmemiş olması da ihtimaller arasında yer alıyor. Asus Zenfone 8 hakkındaki tüm soruların cevabını almak için önümüzdeki haftaya kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER