Manşetler

Asus ZenFone 5 Lite Ön İnceleme – Video

asus zenfone 5 lite ön incelemeÜreticiler için amiral gemisi telefonlarının “Lite” versiyonunu çıkarmak artık adet oldu. Asus da bu geleneği yeni ZenFone 5 serisinde bozmuyor. Bugün duyurusu gerçekleştiren ZenFone 5 Lite’ın adında “Lite”, yani “hafif” takısı bulunabilir. Ancak bu telefon hem tasarımı, hem de özellikleri bakımından hiç de hafif görünmüyor.

ZenFone 5 Lite’da bulunan 6 inç ekran, 18:9 görüntü oranı ve Full HD+ çözünürlük ile yüksek bir görsel deneyim vadediyor. IPS ekranın parlaklığı yüksek, görüş açıları da gayet geniş. Bu ekranda YouTube videolarını izlemek bir hayli keyifli oluyor. Öte yandan bu büyük ekran bir şeyler okumak isteyenler için de epey elverişli ortam sunuyor.

ZenFone 5 Lite, malzeme kalitesi ve tasarım bakımından da daha üst sınıfta olan kardeşlerine uzak görünmüyor. 18:9 görüntü oranlı ekranın da yardımıyla, dar bir ekran profili var. Onu saran ekran çerçevesi de çok geniş değil. Sonuç olarak, tek elle rahatlıkla tutulan ve ekranın büyük kısmına tek bir parlakla rahatlıkla erişim sunan bir tasarıma sahibiz. Cam gövde ve metal çerçeve de epey sağlam görünüyor.

Asus, ZenFone 5 Lite’ın kamera özellikleri üstünde ayrıca duruyor. Bu telefonun hem arkasında hem de önünde çift kamera bulunuyor. Arkada 16, önde ise 20 megapiksel çözünürlüklü ana kameraların yanı sıra, her iki yüzde de 120 derece görüş açılı ikinci kameralar bulunuyor. Eğer geniş açılı manzara ya da selfie fotoğrafları çekmek isterseniz, Kamera uygulaması içinden tek bir tıklatmayla ikinci kameraya geçiş yapabilir ve çekim yapabilirsiniz. Kamera uygulaması kontroller bakımından epey zengin ve kullanışlı görünüyor. Ayrıca Asus’un Selfie Master uygulaması da yüklü olarak geliyor. Selfie fotoğraflarınızı veya videolarınızı çekerken, ya da YouTube, Facebook gibi platformlardan canlı yayın yapmak istediğinizde, bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

asus zenfone 5 lite ön inceleme

ZenFone 5 Lite donanım özellikleri bakımından da güçlü görünüyor. Asus Türkiye’ye ZenFone 5 Lite’ın Snapdragon 630 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızalı üst versiyonunu getirmeyi planlıyor. microSD kart yuvası da mevcut. 3300 mAh kapasiteli pili de bir günü rahatlıkla çıkaracak gücü sunacaktır.

Bu telefonda da Android 8 Oreo’nun yüklü olduğunu görüyoruz. Üstünde de Asus’un ZenUI kullanıcı arayüzü mevcut. Eskisine nazaran daha sade ve kullanışlı olan kullanıcı arayüzü ile birlikte bu telefonu kullanmak daha da keyifli olacaktır. Bu arada arkada yer alan parmak izi okuyucu da, işaret parmağıyla rahatlıkla erişilebilecek yerde bulunuyor. Ekran kilidini zahmetsiz biçimde açabilirsiniz.

ZenFone 5 Lite’ın büyük ekranı, hem arkada hem önde yer alan çift kamerası, aynı zamanda ortalamanın biraz üstündeki donanım bileşenleri uygun ve rekabetçi bir fiyatla birleştiği takdirde, bu telefon Türkiye’de en fazla ilgi gören akıllı telefonlardan biri olabilir gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER