Teknoloji

Asus ZenBook S13 çentik benzeri yaklaşımı dizüstü bilgisayara uyguluyor

asus zenbook s13

Dizüstü bilgisayarlarda da TV’ler ve akıllı telefonlardaki gibi ekran çerçevesini kaldırma eğilimi gözleniyor. Asus da bu yarışın içinde. Şirket CES 2019’da “dünyanın en ince ekran çerçevesi”ni geliştirdiğini övünerek belirtiyor. Şirketin yeni dizüstü bilgisayarı ZenBook S13, web kamerasını diğer ince ekranlı dizüstü bilgisayarlardan daha farklı ve kullanışlı bir yere yerleştiriyor.

ZenBook S13’te, akıllı telefonlarda gördüğümüz çentiğe benzer bir yapı var. Ancak bu yapı içe değil, dışa doğru çıkıntı yapıyor. Ve bu çentik bölümünde web kamerası yer alıyor.

Asus, bu dizüstü bilgisayarın yüzde 97’lik ekran-gövde oranına sahip olduğunu belirtiyor. Şirket, ekranın altında kalan çerçeveyi akıllı bir yaklaşımla klavyenin altında saklıyor ve bu şekilde iddiasını sunuyor. 13.9 inç, 1080p ekranın her bir kenarı 2.5 milimetre kalınlıklı çerçeve barındırıyor. Sonuç olarak çoğu 13 inç dizüstü bilgisayara göre daha düşük bir yüzey alanıyla geliyor.

Asus ZenBook S13’te 8. nesil Intel Core i7 işlemci, 16 GB’ye kadar RAM, 1 TB’ye kadar PCIe SSD seçenekleri mevcut.

Ayrıca Asus şaşırtıcı biçimde, bu dizüstü bilgisayara ayrık grafik kartı eklemiş. Nvidia’nın GeForce MX150 GPU’su bu bilgisayarda mevcut. Asus, bunun ZenBook S13’ü “dünyanın ayrık grafik işlemcili en ince dizüstü bilgisayarı” hâline getirdiğinin de altını çiziyor.

ZenBook S13 ile aynı sınıftaki dizüstü bilgisayarların büyük çoğunluğu Intel’in sağladığı entegre grafik işlemcisini tercih ediyor. Eğer üreticiler Nvidia’nın ayrık grafik kartlarını bu yapıya sığdırabiliyorsa, bu durum oyuncuları çok sevindirecektir. Bu sınıf dizüstüler genel olarak en yeni oyunları bile daha düşük çözünürlükte oynatıyor.

Asus ZenBook S13 portlar bakımından modern bir dizüstü bilgisayardan beklediklerinizi sunuyor. İki adet USB-C portu, tek bir USB-A portu ve hatta microSD kart okuyucu mevcut. Ayrıca Asus, izleme dörtgenine bir parmak izi sensörü de yerleştirmiş. Bunun sayesinde Windows 10’a Windows Hello ile giriş yapabilirsiniz.

Asus ZenBook S13, yılın ilk çeyreği içinde satışa sunulmaya başlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER