Teknoloji

Asus otuzuncu yaşını deri ve altın kaplı dizüstü bilgisayarıyla kutluyor

asus zenbook edition 30

Asus otuzuncu yaşını özel bir dizüstü bilgisayarla kutluyor. Asus ZenBook Edition 30 adını taşıyan bu özel dizüstü bilgisayar, beyaz deri kaplı kapağı ve bu kapağın üstündeki 18 karatlık roze altın logosuyla dikkat çekiyor. Tamamen deri kaplamayı seçmeyen Asus, bu yaklaşımla ZenBook serisinin en yeni üyesinin bir dizüstü bilgisayar olduğu mesajını daha net şekilde veriyor.

Asus Başkanı Jonney Shih, yeni dizüstü bilgisayarda kullanılan her bir hakiki deri parçasının elle seçildiğine izin verdi. Shih, deri kapak üzerindeki roze altın logo işlemelerinin de usta terziler tarafından titizlikle yapıldığının altını çizdi.

Asus deri kaplı ZenBook Edition 30 için özel aksesuarlar da sunuyor. Bu aksesuarlar arasında ince beyazı renkli fare ve deri koruma kılıfı bulunuyor. Asus daha önce de dizüstü bilgisayarlarında deriyi kullanmıştı. Şirketin 2006’da çıkardığı S6F, deri kaplı bir kapak ve avuç dayama yeriyle gözler önüne çıkmıştı.

Asus ZenBook Edition 30’un kalbinde Intel’in sekizinci nesil Core i7 işlemcisi bulunuyor. Nvidia GeForce MX250 ayrıksı grafik işlemcisi, 16 GB’ye kadar uzanan RAM seçenekleri ve PCle SSD depolama alanı telefonun özellikleri arasında bulunuyor. Asus’un 13 inçlik çerçevesiz ekranını barındıran dizüstü bilgisayarda izleme dörtgenine ekranı getiren ScreenPad teknolojisi de kullanılıyor.

Asus ZenBook Edition 30 için henüz bir fiyat açıklanmış değil. Ancak Asus’un üst sınıf ve sınırlı üretim vurgusu, 13 inçlik dizüstü bilgisayarının ucuz olmayacağının işaretini veriyor.

İLGİLİ HABERLER