Teknoloji

Asus USB 3.1 girişli ve RealSense 3D kameralı monitör bilgisayarı Zen AiO’yu tanıttı

asus-zen-aio-010615

Asus, ilk monitör bilgisayarını üst sınıf Zen serisinin içinde görücüye çıkardı. 23.8 inç’lik Zen AiO, USB 3.1 girişine sahip olması ve RealSense 3D kamera teknolojisini barındırmasıyla dikkat çekiyor. 21.5 inç’lik Zen AiO’da ise RealSense kamera bileşen listesinin dışında kalıyor. Her iki model de tasarımları itibarıyla Apple’ın iMac bilgisayarlarını hatırlatıyor. 6 mm. kalınlığındaki bilgisayar, alüminyum bir kasaya sahip.

Asus Zen AiO’ya gücünü Intel Core i7 işlemci sağlıyor. Bu işlemciye 32 GB DDR4 RAM, SSD depolama alanı, Nvidia GeForce GTX 960M grafik kartı ve 4 GB video hafızası eşlik ediyor. Bilgisayarın her iki tarafında da üçer hoparlör bulunuyor.

Asus, Zen AiO’yu USB 3.1 girişine sahip ilk monitör bilgisayar olarak lanse ediyor. USB 3.1 girişi sayesinde USB 3.0’a kıyasla iki kat daha yüksek veri transfer hızı vadediliyor. Asus Zen AiO’da USB 3.1 Type-C tipi bir giriş de bulunuyor.

Intel RealSense 3D kamera teknolojisi ise hareketle kontrol ve hareket algılama özelliğini Asus Zen AiO’ya getiriyor. Üç boyutlu tarayıcı işlevi gören kamera, 3D yüz tanımayı da kimlik doğrulama amacıyla sunuyor. Asus Zen AiO’nun piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı konusunda henüz bilgi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER