Teknoloji

Asus’un Windows Mixed Reality başlığı resmiyet kazandı

Asus Windows Mixed Reality başlığını bu hafta IFA 2017’de resmen tanıtıyor. Bu başlık, şimdiye kadar Windows dizüstü bilgisayar üreticilerinin çıkardığı birçok farklı Mixed Reality başlık arasında en eşsiz tasarıma sahip ürün gibi görünüyor. Asus ön tarafa üç boyutlu poligonal kapak paneli de eklemiş. Aynı zamanda sensörlere ihtiyaç duymadan, altı açılı hareket takibi gerçekleştirebiliyor.

Her ne kadar Microsoft, “Mixed Reality”, yani “karma gerçeklik” tanımını ön plana çıkarsa da, sensörlerin yokluğu, şirketin sanal gerçeklik sisteminin en önemli parçasını oluşturuyor. Oculus Rift ve HTC Vive başlıklarının sunduğu sanal gerçeklik deneyimlerinin büyük bir kısmı Microsoft’un Windows Mixed Reality platformunda da çalışacak. Ayrıca Microsoft SteamVR içeriklerini de destekleyecek.

Asus’un başlığı 450 gramdan biraz daha ağırlığa sahip. Bu da onu piyasadaki en hafif başlıklardan bir tanesi yapıyor. Ayrıca bu başlık 3K çözünürlük desteğine de sahip.

Asus bu yılın sonuna kadar Windows Mixed Reality başlığını çıkarmayı planlıyor. Ürünün fiyatı 449 avro olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER