Teknoloji

Asus Transformer Book T100 ile 11 saate kadar tam Windows 8.1 deneyimi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

IDF 2013 (Intel Geliştirici Konferansı) etkinliğinde ucuz tabletler ile güç verimliliği ve hız konusunda dengeyi tutturan tablet ve hibrit sistem işlemcilerin müjdesi verilmişti. Asus Transformer Book T100 ikinci müjdeyi yansıtan bir ürün olarak IDF 2013’te resmiyet kazandı. 10.1 inç ekrana sahip olan bu dönüştürülebilir formdaki tablet Windows 8.1 işletim sistemiyle çalışıyor.

asus-transformer-book-t100-120913

T100’de Intel’in dört çekirdekli yeni Bay Trail Atom işlemcisi bulunacak. Asus’un alamet-i farikaları arasında sayılabilecek yerinden çıkarılabilir klavye-ekran tasarımına sahip olan bu cihaz ilk bakışta bir dizüstü bilgisayar gibi görünüyor, ancak tek bir tuşa basarak ekranı yerinden çıkarabilir ve tablet gibi kullanabilirsiniz.

Ucuz fiyat noktasını gözeten Asus bu nedenle T100’e 1366 x 768 gibi düşük çözünürlüklü bir IPS ekran yerleştirmiş. 32 GB’lık modeli yurt dışında 349 dolara satılacak tabletin 64 GB kapasiteli versiyonu da 399 dolara satılacak. 544 gr. ağırlığa sahip olan bu tablet şirketin Android tabletleriyle hemen hemen aynı ağırlık seviyesinde bulunuyor. Bu, Windows’un tam sürümüyle çalışan ve çıkarılabilir klavyeli yerleştirme istasyonu barındıran bir ürün için bir hayli memnun edici.

Asus Transformer Book T100’ün üstünde daha fazla depolama alanı için microSD yuvası, yerleştirme istasyonu üstünde de bir adet USB 3.0 portu bulunuyor.

Bu yeni hibrit Windows 8.1 tabletinin 18 Ekim tarihinden itibaren ABD’de piyasaya çıkması bekleniyor. Tahmin ediyoruz ki, Asus bu tableti Türkiye’ye getirmekten de geri durmayacaktır.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER