Manşetler

ASUS Transformer AiO Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ASUS hibrit tasarımları çok seviyor. Bundan yaklaşık iki buçuk yıl önce tanıtılan Transformer serisinin ilk ürünü Transformer Pad bir Android tabletin klavyeli yerleştirme istasyonu sayesinde bir dizüstü bilgisayar gibi kullanılmasını mümkün kılmıştı. Bu ürünün ardından ASUS farklı melez tasarımlar denedi. Transformer AiO ile birlikte bu hibrit anlayışı dizüstü bilgisayar-tablet ilişkisinden masaüstü-bilgisayar tablet ilişkisine geçiş yapmıştı.

asus-transformer-aio-on-inceleme-00018

Dizüstü bilgisayar yerine masaüstü bilgisayar tercih edenler, ancak kasanın fazla yer kaplamasını istemeyenler için monitör bilgisayarlar dikkat çekici bir alternatif olmaya başladı. Transformer AiO ise hem monitör bilgisayarın kullanışlılığını hem de bir tabletin taşınabilirliğini tek bir üründe buluşturuyor.

18.4 inç’lik Full HD IPS panele sahip olan tablet parçasının içinde yer alan NVIDIA Tegra 3 işlemci tatmin edici bir performans sunuyor. Android 4.1 Jelly Bean’in üzerinde fazla ASUS özelleştirmesi görmüyoruz. Yalnızca ASUS’a özel bir ana ekran duvar kağıdı ve klasik bileşenler mevcut. Tabletin sağında yer alan mavi renkli tuşa basarak Windows 8 moduna geçiş yapabilirsiniz.

asus-transformer-aio-on-inceleme-00010

Tablet parçası ve merkezi sistem birbirinden ayrıyken Android 4.1 tablet parçası üzerinden çalışıyor. Windows 8 moduna geçildiğindeyse tablet ile merkezi sistem arasında uzak masaüstü bağlantısı yapılıyor ve tablet üzerinden Windows 8’i kullanmak mümkün oluyor. Aslında tablet parçası üzerinde Android’i kullanırken bir yandan da merkezi masaüstü sisteme bağlayacağınız harici monitör üzerinden Windows 8’i de aynı anda kullanmaya devam edebilirsiniz.

Hem tablet parçası hem de masaüstü birim zengin bağlantı ve port destekleriyle dikkat çekiyor. Tablet parçasının arkasında yer alan açılabilir ayak sayesinde tableti herhangi bir yüzey üzerine yerleştirmek ve daha rahat şekilde kullanmak mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER