Teknoloji

Asus Transformer serisinin yeni üyelerini tanıttı

asus transformer 3 pro
Asus Transformer 3 Pro

Asus Transformer serisinin en yeni üyelerini Computex 2016 kapsamında düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıkardı. Şirketin yeni melez bilgisayarları dokunmatik ekranlar, destek aksesuarları ve taşınabilir klavyeleriyle Microsoft Surface’i hatırlatıyor. Tüm bu cihazların Windows 10 yüklü olması da Surface bağlantısını daha kuvvetli bir hâle getiriyor. Transformer Pro 3 yeni serinin amiral gemisi olurken, Transformer 3 orta direkte konumlanıyor. Mini ise serinin daha mütevazı modeli niteliğini taşıyor.

Hem Asus Transformer 3 Pro hem de Transformer 3’te 2880 x 1920 piksel çözünürlüğe sahip 12.6 inç ekran bulunuyor. Bu ekran 275 ppi piksel yoğunluğuna sahip. İki cihaz arasındaki benzerlikler bununla da sınırlı kalmıyor. Her iki modelde de USB Type-C ve Thunderbolt 3 girişleri, Harman Kardon hoparlörler, USB 3.0 ve HDMI girişleri ve parmak izi tarayıcıları diğer ortak noktalar arasında yer alıyor. Asus Pen, Universal Dock ve ROG XG Station 2 gibi aksesuarlar da Transformer 3 Pro ve Transformer 3 tarafından destekleniyor. Tabletler için altın rengi ve gri renk seçenekleri sunuluyor.

8.35 mm. kalınlığındaki Transformer 3 Pro, destek aksesuarının yardımıyla 170 derecelik görüntüleme açısı sunuyor. Aynı zamanda kapak olarak kullanılabilen arkadan aydınlatmalı klavye, dizüstü bilgisayarlardaki gibi bir yazı deneyimi yaşatmayı vadediyor. Intel Core i7 işlemciye 1TB PCIe x4 SSD ve 16 GB 2133MHz RAM eşlik ediyor. 13 megapiksel arka kameranın yanı sıra ön kamera da Transformer Pro 3’ün özellik listesinde bulunuyor.

Asus Transformer 3
Asus Transformer 3

Transformer 3, Pro modele kıyasla daha ince ve hafif olmasıyla göze çarpıyor. 6.9 milimetre kalınlığındaki cihaz, tartıda 695 gram çekiyor. Tabletin destek aksesuarı, sadece iki farklı kullanım pozisyonu sunuyor. Transformer 3’ün kapak işlevi gören klavyesi de dört farklı renk seçeneğiyle birlikte geliyor.

Asus Transformer Mini
Asus Transformer Mini

Asus 12.6 inç ekranın büyük olduğunu düşünenlerin karşısına ise 10.1 inç ekranlı Transformer Mini ile çıkıyor. 8.2 milimetre kalınlığındaki cihaz tartıda 530 gram çekiyor. Klavye takıldığında ise bu ağırlık 790 grama yükseliyor. Asus Transformer Mini de Transformer 3 Pro gibi farklı görüntüleme açıları sunabiliyor.

ZenSync akıllı telefon entegrasyonu sayesinde telefona gelen kısa mesajları Transformer Mini üzerinden görüntülemek ve yanıtlamak mümkün oluyor. Transformer Mini ve klavyesi için de beş farklı renk seçeneği bulunuyor. Asus’un yeni melez ürünlerinin fiyatları ve piyasaya çıkış tarihleri konusunda henüz bilgi verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER