Teknoloji

Asus StudioBook S profesyonelleri hedefliyor

asus studiobook s

Asus, CES 2019’da tanıttığı yeni dizüstü bilgisayarı Asus StudioBook S ile profesyonelleri hedefliyor. 17 inç, 16:10 görüntü oranlı, 1920 x 1200 piksel çözünürlüklü, Pantone tarafından onaylanmış renk kalibrasyonu, yüzde 97 DCI-P3 renk gamı desteği, 180 derece yatırılabilir ekranıyla bu dizüstü bilgisayar, 15 inçlik ince dizüstü bilgisayarlar için tasarlanmış çantalara bile sığabiliyor.

Asus StudioBook S, 64 GB’ye kadar bellek ve 4 TB’ye kadar PCIe SSD depolama seçenekleriyle konfigüre edilebiliyor. Altı çekirdekli Intel Xeon E-2176M işlemci, Nvidia Quadro P3200 grafik işlemci birimi de diğer özellikler arasında yer alıyor. Wi-Fi 6 bağlantı desteğine sahip ürün, USB adaptörü üzerinden Ethernet bağlantısı da sunuyor. Ancak diğer port seçenekleri bakımından epey zengin görünüyor.

asus studiobook s

Asus, iki adet özel tasarlanmış fan ve beş adet ısı borusu sayesinde yongaların sessiz biçimde çalışmayı sürdüreceğini söylüyor. Son hızda bile 35 dB’nin altında gürültü seviyesi vadediliyor.

Öte yandan izleme dörtgeni, aydınlatıldığında sayısal tuş takımı işlevi de görüyor. Asus bunu NumberPad olarak adlandırılıyor. Şirketin belirttiğine göre, bu birim sayısal tuş takımının kompakt dizüstü bilgisayarlardaki eksikliğine çözüm getiriyor. İzleme dörtgeninin sağ üst köşesinde bulunan NumberPad ikonuna tıklattığınızda, aydınlatılmış sayısal tuş takımı ortaya çıkıyor.

asus studiobook s

Asus StudioBook S, 2019’un ilk çeyreğinin sonlarında satışa sunulacak. Fiyat bilgisi henüz netlik kazanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER