Teknoloji

Asus ScreenPad’i yeni ZenBook ve VivoBook’lar ile genele yayıyor

asus screenpad 2.0

Geçen yıl bu zamanlarda tanıştığımız ZenBook Pro modeli, ScreenPad adı verilen özelliğiyle ilgi çekmişti. Asus, geleneksel izleme dörtgeninin yerine akıllı telefonlarda gördüğümüze benzer bir dokunmatik ekran yerleştirmişti. Asus, bu fikri 2019 model dizüstü bilgisayar yelpazesinde daha geniş bir alana yayıyor.

Aslına bakarsanız, yeni ZenBook serisinde yer alan ScreenPad 2.0 teknolojisi biraz daha akıllı telefon gibi çalışıyor. Asus, kullanıcı arayüzünü Android’dekine benzer menü tuşları ve simgelerle yeniden tasarlamış. Klasik izleme dörtgeni moduna giriş ve çıkış da tek bir tuşa basılarak gerçekleştirilebiliyor.

2019 model ZenBook serisi içinde 13 inç, 14 inç ve 15 inç ekranlı modeller yer alıyor. Bu yeni cihazlarda Intel Core i7 işlemciler ve Nvidia GeForce GTX 1650 Max-Q grafik işlemci birimine kadar çıkan üst sınıf donanım bileşenleri bulunuyor. Yeni modellerde 13.3 inç, 14 inç, 15.6 inç NanoEdge ekranlar bulunuyor. Bunlar yüzde 95 gibi etkileyici bir ekran-gövde oranına sahip.

ScreenPad ise bu ekrana yardımcı ikinci bir ekran gibi işliyor. 5.65 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip olan ekran, daha verimli bir güç yönetimine sahip ve daha az pil tüketiyor. Asus’un eklediği çeşitli araçlar da verimliliği artırıyor. Ayrıca ikinci ekran içerik görüntülemesi için de kullanılabiliyor.

Zen serisinin metal gövdesi yeni dizüstü bilgisayarlarda da mevcut. Bunun dışında iyileştirilmiş tasarım unsurları bu cihazların çekiciliğini daha da artırıyor. Asus her bir ZenBook serisi üyesinin 14 saate kadar pil ömrü sunduğunu belirtiyor. Bu da onların hareket hâlinde daha verimli biçimde çalışmasına katkıda bulunacaktır. Üstelik Asus, ScreenPad açık iken ZenBook’un 9 saate kadar çalışabileceğini söylüyor.

ZenBook serisinin 13, 14 ve 15 modelleri haziran sonundan itibaren satışa çıkacak. Fiyat ve net piyasaya çıkış bilgileri henüz belli olmadı.

ScreenPad 2.0 teknolojisi VivoBook serisine de geliyor. Asus’un daha düşük fiyatlı dizüstü bilgisayar serisi içinde yer alan VivoBook S14 ve S15 modellerinin her biri metal gövde ve Moss Green, Punk Pink, Cobalt Blue, Transparent Silver ve Gun Metal gibi farklı renklerle geliyor. Bu iddialı tasarımlara sahip kompakt dizüstü bilgisayarlar hem fiyatı hem de tasarımlarıyla gençleri hedefliyor.

VivoBook S14 ve S15 modelleri sırasıyla 1.4 kg. ve 1.8 kg. ağırlıklara sahip. İnce ekran çerçeveleri sayesinde yüzde 88’lik bir ekran-gövde oranı yakalanıyor. Bu dizüstü bilgisayarları sırt çantasında da fazla ağırlık yapmadan taşınabilir.

ErgoLift menteşe tasarımı sayesinde kapak açıldığında klavye hafifçe yükseliyor. Bu da daha rahat bir yazma deneyimi sağlayacaktır. VivoBook S14 ve S15’in Core i7 işlemci ve MX250 GPU’ya kadar varan farklı konfigürasyon seçenekleri bulunuyor.

Asus VivoBook S14 ve S15 modelleri haziran ayının ortasından itibaren satışta olacak. Fiyat ve piyasaya çıkış bilgileri daha sonra açıklanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER