Teknoloji

Asus rotasını akıllı telefonlara çeviriyor

asus-zenfone-2-laser-inceleme-00021

Teknoloji sektörünün önemli oyuncularından bahsederken Asus’u göz ardı etmek pek mümkün değil. Dünyanın en büyük beş PC üreticisi arasında yer alan Tayvanlı şirket, ZenFone 2 ile mobil cihaz pazarında da yabana atılamayacağını gözler önüne sermişti. Bu durum, Asus cephesinde bazı hedef revizyonlarını da beraberinde getirmişe benziyor. Şirketin başkanı Jonney Shih, Microsoft HoloLens benzeri bir artırılmış gerçeklik başlığı üretmeyi amaçladıklarını belirtirken; Asus odak noktasını dizüstü bilgisayarlardan akıllı telefonlara çevirmeyi planlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Asus ZenFone 2 Laser İncelemesi

Asus’un mevcut en büyük gelir kaynağının ne olduğu göz önüne alınınca bu rota değişikliği kulağa oldukça mantıksız bir hedef gibi geliyor. Ancak şirketin başkanı Shih, Asus’un daima güncel kalmaya çalıştığına dikkat çekiyor. Asus daha önce PadFone konseptiyle akıllı telefon pazarına adım atmış ancak aradığını bulamamıştı.

Söz konusu konsept zamanının oldukça ötesindeydi. Ancak Windows 10 ile birlikte gelen Continuum özelliği ve Android tabanlı Remix OS masaüstü işletim sisteminin ortaya çıkması sayesinde PadFone konseptinin yeniden raftan indirilmesi muhtemel gözüküyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Asus ZenFone 2 İncelemesi

Asus Başkanı Jonney Shih, şirketinin halihazırda Google ile pek çok proje üstünde çalıştığını dile getirdi. Akıllara gelen ilk şey yeni bir Nexus 7 tablet olsa da, mevcut tablo Google’ın Android tabletlerle işinin şimdilik bittiğini gösteriyor. Bu işbirliğinin nasıl bir yönde ilerleyeceğini önümüzdeki aylarda göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER