Teknoloji

Asus ROG Zephyrus S GX701 Nvidia’nın RTX GPU’larıyla geliyor

asus rog zephyrus s gx701

ROG Mothership Asus’un CES’teki oyun yelpazesinin gözdesi olabilir. Ancak şirket diğer seçeneklerinde de güncellemelerle geliyor.

Asus ROG Zephyrus S GX701 bunlardan bir tanesi. Geçen yılın modeliyle aynı ultra ince tasarımı, klavye ve izleme dörtgeni yerleşimini barındırıyor. Ancak ekran büyüklüğü 15.6 inçten 17.3 inçe çıkıyor. Ekran yine 144 Hz yenileme hızı ve Nvidia G-Sync özelliklerini sunuyor. Pantone onaylı ProArt TruColor ekran oyunculara yüksek doğrulukta renkler sunarken, Optimus teknolojisi de tek şarjla daha uzun süreli oyun keyfi yaşatıyor.

 

Büyük boyutuna rağmen 15.7 inçlik genişliğe sahip olan Zephyrus S GX701, Asus tarafından piyasadaki en kompakt 17 inç oyun bilgisayarı olarak nitelendiriliyor. Öte yandan 18.7 milimetrelik kalınlığıyla da, kendi büyüklük sınıfında piyasanın en incesi konumunda bulunuyor.

Zephyrus GX701, GeForce RTX 2080 ekran kartı, yeni Turing mimarisi ve CUDA çekirdeklerinin de gücüyle, en zorlu oyunları bile ultra yüksek ayarlarda kolayca oynatıyor. Yeni nesil altı çekirdekli Intel işlemciler, 3D modelleme ve animasyon gibi çetin görevlerde yüksek performans sağlıyor. 24 GB bellek ile 1 TB depolama alanı seçenekleriyle gelen bilgisayar, oyun oynarken bir yandan canlı yayın yapan ve aynı anda birçok farklı uygulama çalıştıran profesyonel oyuncuların beklentilerini karşılamayı amaçlıyor.

Yüksek performanslı dizüstü bilgisayarların geleneksel problemlerinden biri olan hantal güç adaptörleri de Zephyrus GX701 ile tarihe karışıyor. Taşıması kolay 65W’lık kompakt güç adaptörü, USB Type C girişi üzerinden bilgisayarı yüksek hızda şarj ediyor. ROG Zephyrus GX701 ayrıca USB Type-C girişiyle aynı anda iki farklı 4K ekrana, yüksek akıcılıkta görüntü veriyor. ROG Zephyrus GX701, oyuncuların yüksek kalite video kayıt ihtiyacını ROG GC21 harici kamerayla çözüyor. Full HD çözünürlükte, saniyede 60 kare kaydeden kamera, USB girişi üzerinden bilgisayara kolayca bağlanabiliyor, minik boyutuyla çantada rahatlıkla taşınabiliyor.

Zephyrus GX701, ultra ince dizüstü bilgisayarlardaki ısınma sorununa, yeni çift fanlı akıllı soğutma sistemi ve sıra dışı gövde tasarımıyla çözüm getiriyor. Kendi kendini temizleyen yenilikçi fan sistemi, sahip olduğu özel koruma tünelleriyle her zaman temiz kalıyor ve maksimum verimde çalışarak bilgisayarı en iyi şekilde soğutuyor. Akıllı fanlar, ortam ısısına ayak uydurarak oyuncuların rahatsız olduğu fan sesini de minimuma indiriyor. Isıya duyarlı çalışan sistem sayesinde, oyun tutkunları 3 farklı seçeneği kullanarak fanları kontrol edebiliyor.

Asus mühendislerinin, G-SYNC ve Optimus teknolojilerini birlikte kullanarak, güç tüketimi ve yüksek performans arasında kurduğu denge, oyunculara en iyi oyun deneyimini, maksimum pil ömrüyle birlikte sunmayı amaçlıyor. Oyuncular, G-SYNC teknolojisi sayesinde oyunları en yüksek ayarlarda oynarken, Optimus teknolojisini kullanarak bilgisayarın düşük enerji tüketim modunda çalışmasını sağlıyor; böylece hem yüksek performans, hem de uzun pil ömrüne sahip oluyor.

Bilgisayarın klavyesi, her bir tuşun isteğe göre değiştirebileceği özel LED aydınlatma sistemiyle geliyor. Oyuncular, her bir tuşa istedikleri renk ve parlaklığı atayabiliyor, klavye tuşlarının parlaklığı, oyundaki sese göre artıp azalıyor. Özel Wi-Fi yapılandırmasıyla oyunculara hızlı ve kesintisiz bir internet deneyimi sunmayı amaçlayan bilgisayar, sesi temizleyip netleştiren akıllı hoparlörleriyle oyunlardaki ses deneyimini de yukarı taşıyor.

ROG Zephyrus GX701, bu yılın ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Tam olarak piyasaya çıkış tarihi veya fiyatı ise henüz netlik kazanmadı.

Asus ROG Strix SCAR II ve ROG Strix Hero II dizüstü bilgisayarlarını da Nvidia RTX grafik seçenekleriyle güncelledi. Bu ürünler de yeni GPU seçenekleriyle geliyor. 2019’un ilk çeyreğinden itibaren piyasada olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER