Teknoloji

Asus ROG Strix G731GV: Maksimum oyun keyfi her yerde

asus rog strix g731gv

Oyun bilgisayarlarına olan ilgi giderek artıyor. Şık ve çekici kasalar, kaliteli ekranlar ve yüksek performanslı donanım bileşenleriyle oyun severler bu keyfi gittikleri her yere taşıyor. Asus ROG Strix G731GV de sahip olduğu özelliklerle maksimum oyun keyfini zamana ve mekana bağlı olmadan yaşama imkanını kullanıcılara sunuyor.

ROG Strix G731GV, 17.3 inç, 1920 x 1080 piksel çözünlüklü Full HD ekranla geliyor. IPS ekran 170 derece ile geniş görüş açılarına sahip. 300 nit parlaklık dışarıda, parlak ışıkta bile oyun keyfini rahatlıkla yaşamaya yardımcı olacaktır. Öte yandan 800:1 kontrast özelliği bulunan ekran sRGB renk gamının yüzde 100’ünü, NTSC renk gamının yüzde 72’sini kapsıyor. Ayrıca Adobe renk gamının yüzde 75.35’lik kısmı destekleniyor. Gerçekten de ekrana baktığımızda renkler oldukça canlı ve etkileyici görünüyor. Bu da oyun oynarken gerçekçiliği daha da artırıyor ve oyuna kendinizi daha fazla kaptırmanıza yardımcı oluyor.

Asus’un dizüstü bilgisayarlarında gördüğümüz ince ekran çerçevesine ROG Strix G731GV’de de rastlıyoruz. Asus’un NanoEdge ekran teknolojisi yardımıyla normale göre daha ince çerçevelerle yüzey alanı da normal bir 17 inç dizüstü bilgisayara göre daha da küçültülmüş oluyor. Bu arada ekranın yansıma önleyici bir kaplamaya sahip olduğunu belirtelim. Bu da yüksek şiddette aydınlatmanın bulunduğu ortamlarda ışık yansımasıyla ayrıntıları kaçırmanızı önleyecektir. Öte yandan ekran 144Hz yenileme hızı ve 3 ms tepki süresiyle de oyunların akıcı ve gerçekçi şekilde görüntülenmesini mümkün kılıyor.

ROG Strix G731GV, 17 inç ekranlı bir dizüstü bilgisayar olduğu için epey büyük bir yüzey alanına sahip. Gövde kalınlığı 2.62 cm olan bilgisayarın ağırlığı da 2.85 kg. Bir oyun bilgisayarı olduğunu düşündüğümüzde kalınlığı ve ağırlığı makul sınırlar içinde değerlendirebiliriz. Siyah renkli plastik gövdesi gayet şık görünüyor ve kesinlikle sıradan durmuyor. Kapakta gördüğümüz metal görünümlü yüzey ve ROG logosu da oyun bilgisayarına ayrı bir hava katıyor. Kasanın alt kısmında ise, üç kenarı saran LED RGB şerit ışıklandırma bulunuyor. Ekrandaki renklere uygun olacak şekilde bu LED şerit renk değiştiriyor ve ROG Strix G731GV’ye gerçek anlamda bir oyun bilgisayarı havası kazandırıyor. Öte yandan alt kısımda epey büyük bir havalandırma ızgarası var. Bu da işleminin soğutulması ve optimum performansı sunması için gerekli hava akışını sağlayacaktır.

İçerideki bileşenlere baktığımızda ise ROG Strix G731GV’nin gerçekten oyunculara ihtiyaç duyacakları gücü fazlasıyla sunacağını görüyoruz. 9. nesil 2.6 GHz Intel Core i7-9750H (4.5 GHz’e kadar hız aşırtma yapılabilir) işlemci, Intel UHD Graphics 630 grafik işlemci birimiyle geliyor. Ancak oyuncular için esas gücü Nvidia GeForce RTX 2060 GPU sağlıyor. 6 GB GDDR6 grafik belleği barındıran bu işlemci sayesinde ışın izleme desteğinden yararlanmak ve oyun oynarken sanki bir film izliyormuş gibi yüksek bir hissi yaşamak da mümkün olacaktır.

asus rog strix g731gv

G731GV, 16 GB DDR4 RAM ile çoklu görev alanında da yeterli desteği sağlıyor. Aynı anda birçok uygulamayı açan, bu sırada aralarda oyun oynamaya da devam etmek isteyenler için 16 GB RAM yeterli olacaktır. Dizüstü bilgisayar hem SSD hem de HDD depolama birimleriyle geniş bir depolama alanı sunuyor. 1 TB kapasiteli SATA 5400RPM 2.5″ Hybrid HDD (FireCuda) sabit disk dosyalar için yeterli depolama alanını sunuyor. 256 GB kapasiteli PCIe NVMe M.2 SSD ise sık kullandığınız uygulamaları ve oyunları hızlıca açmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda yine sık açtığınız dosyalara da normale göre daha hızlı şekilde erişmenize izin verecektir. Bu arada G731GV, depolama alanını yükseltmek isteyenler için de gerekli imkanı sağlıyor.

Kablosuz bağlantı tarafına baktığımızda 802.11ac Wi-Fi 5 desteğini görüyoruz. Hem 2.4 GHz hem de 5 GHz Wi-Fi bantları destekleniyor. Ayrıca Bluetooth 5.0 desteği de mevcut. Portlar bakımından da Asus ROG Strix G731GV epey zengin görünüyor. 1 adet USB-C 3.1 (Gen.2), 3 adet USB-A 3.1 (Gen.1) port yer alıyor. USB-A portları sol kenarda yer alırken USB-C portu arkaya yerleştirilmiş. Ayrıca güç girişi ve HDMI portu da arka tarafta bulunuyor. Ethernet portunu da burada görüyoruz. Ayrıca sol kenarda kulaklık girişi de mevcut.

asus rog strix g731gv

Asus ROG Strix G731GV’nin geniş yüzey alanı klavyenin de rahatlıkla yerleştirilmesine imkan sağlıyor. Ada tipi klavye dört alanlı RGB aydınlatmalı tuşlarla birlikte geliyor. Tuşların derinliği yeterli, aralarındaki mesafe de iyi şekilde ayarlanmış. Üstelik oyun oynarken sayısal tuşları kullanmayı tercih edenler için en sağda sayısal tuş takımı da bulunuyor. Ses, mikrofon gibi kontroller için de özel tuşlar eklenmiş. İzleme dörtgeni ise çok büyük tutulmamış. Asus, oyuncuların avuç içlerini rahatlıkla dayayabilecekleri alana sahip olmak isteyeceklerini göz önünde bulundurarak izleme dörtgeninin alanını sınırlı tutmayı tercih etmiş olmalı. Bu durum oyun oynarken klavyedeki tuşlara daha rahat biçimde hakim olmanızı sağlıyor. Zaten oyuncuların izleme dörtgeninden daha çok fareyi de tercih ettiklerini unutmamak gerekiyor.

Asus ROG Strix G731GV’nin özelliklerini gördüğümüzde bu cihazın fiyatının 20000 TL seviyelerine kadar çıkabileceğini düşünmüştük. Ancak fiyatının 11000 TL seviyesinde olduğunu görünce epey şaşırdık. Özelliklerini ve sağladığı performansı düşündüğümüzde fiyat gayet makul görünüyor. Asus bunu iki özellikten fedakârlık yaparak sunuyor. Metal kasa yerine plastik kasa kulanılıyor. Aynı zamanda ağırlık da 2.5 kilogramın biraz daha üstüne çıkıyor. Oyuncuların çoğunun yüksek performansı tercih edeceğini dikkate alırsak, bu fedakârlıklar da çok büyük sorun yaratmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER