Teknoloji

Asus ROG Phone’un daha düşük fiyatlısı yolda

asus rog phone

asus rog phoneGalaxy Note 9 çıkmadan önce, akıllı telefon arenasının gözde cihazları Vivo NEX, Oppo Find X ve Asus ROG Phone‘du. Bu üçlü içinde sadece oyun odaklı telefon satışa sunulmadı. Diğerleri en azından yurt dışında satışa sunuldu. Ancak Asus’un oyun odaklı akıllı telefonu satışa çıkmadan önce, bunun ikinci bir versiyonunun geleceği anlaşıldı. Asus Z01QD kod adlı bir cihaza Çinli telekomünikasyon idaresi TENAA’nın kayıtlarında rastlandı. Bir ROG Phone niteliği taşıyan bu cihaz, ilkine göre biraz daha farklı teknik özellikler ve muhtemelen farklı bir fiyat etiketiyle tüketicilere sunulacak.

Eğer teknik özelliklere bakacak olursak, ROG Phone‘un çok da ayırt edici özellikleri olduğu söylenemez. Bu yılın birçok amiral gemisi akıllı telefonunda gördüğümüz Snapdragon 845, daha yüksek çalışma frekansıyla yer alıyor. Buna bir soğutma sistemi eşlik ediyor. 8 GB RAM de yüzleri güldürecektir. Buna rağmen, Asus ROG Phone’un en çekici noktalarını oyun odaklı tasarımı, özellikleri ve aksesuarları teşkil ediyor. Bunlar sayesinde diğer oyun telefonlarından ayrılıyor.

Bununla birlikte hepsi için biraz daha yüksek fiyat ödemek gerekecek. Bu açıdan Samsung Galaxy Note 9 ve Apple iPhone X ile bile rekabet edecek noktada olabilir. Bu nedenle Asus, bütçesini düşünen kullanıcılar için oyun telefonunun daha düşük fiyatlı bir versiyonunu hazırlıyor olabilir. En azından TENAA kayıtları bunu gösteriyor.

Asus Z01QD kod adlı cihazın üç muhtemel RAM seçeneği göze çarpıyor; 4 GB, 6 GB ve 8 GB. Depolama seçeneği de 128 GB ve 512 GB arasında değişiklik gösteriyor. Kamera sistemi de ikili kamera kurulumu yerine 8 megapiksellik tek bir kamerayla oluşturuluyor. Oyuncu odaklı tasarım veya hızı aşırtılmış CPU ise orijinal modelle aynı kalacak gibi görünüyor.

Tüm bunlar fiyatı aşağı çekmeye yeter mi? Daha da önemlisi, 4 GB RAM rahat bir oyun deneyimi için yeterli olur mu? Asus ZenFone 5Z, 4 GB RAM ile yeterli bir oyun deneyimi çıkardığını göstermişti. Daha uygun fiyatlı Asus ROG Phone için de aynısının geçerli olacağını tahmin ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER