Teknoloji

Yeni Asus ROG telefonu için oklar üçüncü çeyreği işaret ediyor

asus rog phone 2

Akıllı oyun telefonu pazarının şekillenme süreci, oldukça yavaş biçimde de olsa, sürüyor. Asus da bu pazarın en önemli oyuncuları arasında bulunuyor. Tayvanlı üretici, yeni cihazlarla da bu pazardaki iddiasını göstereceğe benziyor. Asus ROG oyun telefonunun yeni versiyonunu da 2019’da duyurmaya hazırlanıyor.

İddialara göre, yeni telefonun hedef kitlesinde Çin bulunuyor. Asus’un ROG’u öncelikli olarak sadece Çin’de satışa sunacağı iddia ediliyor. Digitimes‘ın haberinde telefonun yılın üçüncü çeyreği içinde tanıtılacağı belirtiliyor. Asus’un telefonu tanıtmak için Tencent ile birlikte çalışacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Asus geçtiğimiz yılın aralık ayında oyun telefonlarına ve üst segment cihazlara odaklanacağını açıklamıştı. Giriş seviyesinden ve orta segmentten uzaklaşmayı planlayan Tayvanlı üretici, böylelikle akıllı telefon pazarındaki kayıplarını telafi etmeyi amaçlıyor. Haberde Asus’un akıllı telefon pazarındaki hedeflerine ulaşması için Tencent’in desteğinin çok önemli olduğu da vurgulanıyor. Yine de, oyun telefonlarının niş cihazlar olduğunu ve yüksek kâr getirmediklerini hatırlatmakta fayda var.

Asus ROG telefonunun yeni versiyonunda Çin’e odaklanacak olsa da, bu telefonun diğer ülke ve bölgelerde satışa sunulmayacağı anlamına gelmiyor. Ne olacağını görmek içinse öncelikli olarak telefonun resmiyet kazanmasını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER