İncelemelerManşetler

Asus ExpertBook B9400 İncelemesi

asus expertbook b9400 inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Günün büyük bir bölümünü dışarıda geçiren çalışanlar için rahat taşınabilirlik ve dayanıklılık büyük önem taşıyor. Tabii ki, yüksek performansı ve uzun pil ömrünü de unutmamak gerek. Asus ExpertBook serisi çalışanlara hafif, sağlam, şık görünümlü ve üretkenlik odaklı ürünler sunuyor. Asus ExpertBook B9400 modeli de bu tanıma uyan bir ürün olarak dikkatleri üzerine topluyor.

ExpertBook B9400 sadece 880 gram ağırlığa sahip bir gövdeyle geliyor. Bu, onu dünyanın en hafif 14 inç dizüstü bilgisayarı hâline getiriyor. Magnezyum-lityum alaşımlı gövdesiyle sağlamlık ve hafifliği bir arada sunuyor. Asus, magnezyum-lityum alaşımın dizüstü bilgisayarlarda sıklıkla kullanıldığını gördüğümüz magnezyum-alüminyum alaşımdan yüzde 16 oranında daha sağlam olduğuna dikkat çekiyor. Hafifliği sayesinde B9400 elinizdeyken istediğiniz yere rahatlıkla hareket edebilir, dizüstü bilgisayarı her türlü çantada rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Sadece 1.49 milimetre kalınlığındaki gövdesi de onun çantanın en dar yerine bile rahatça sığmasına yardımcı olacaktır.

ExpertBook B9400’ün siyah renkli mat yüzeyi hafif sürtünmesiyle hem taşırken hem de kullanırken rahat etmenizi sağlıyor. Kapakta duran Asus logosunun da oldukça hoş görünüyor. Şık görünümüne karşın, B9400’ün oldukça sağlam bir dizüstü bilgisayar olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Sağlam gövdesiyle MIL-STD 810H askeri seviyede dayanıklılık standartlarını karşılıyor. Asus’un gerçekleştirdiği düşme, sıvı direnci, klavye sağlamlığı, port dayanıklılığı, şoka karşı direnç, ekran paneline basınç gibi testlerden başarıyla geçtiği de vurgulanıyor.

asus expertbook b9400 inceleme

Asus’un dizüstü bilgisayarlarında bir klasik hâlini alan NanoEdge ekran tasarımını ExpertBook B9400’te de görüyoruz. 14 inç, 1920 x 1080 piksel Full HD ekran, 4 milimetre kalınlıklı NanoEdge çerçeveyle sarılıyor. Böylelikle yüzde 94 gibi yüksek bir ekran-gövde oranına ulaşılıyor. Böylelikle 14 inç ekranı 13 inç ekranlı bir dizüstü bilgisayarın gövdesine sığdırmak mümkün oluyor. Öte yandan, yine bir Asus klasiği hâlini alan ErgoLift özel menteşe tasarımı da, dizüstü bilgisayarın kapağı 145 dereceye kadar açıldığında taban bölümünün 5 derecelik açıyla yükselmesini sağlıyor. Sonuç olarak klavye, yazı yazarken daha rahat etmeyi sağlayacak ergonomik konuma geliyor.

B9400’ün LED arka aydınlatmalı IPS ekranı 300 nit parlaklık ile her ortamda iyi bir görüş sunuyor. 178 derecelik geniş görüş açısına sahip olan dizüstü bilgisayar ortak çalışma ve izleme için de elverişli. sRGB renk gamının yüzde 100’ü, NTSC renk gamının da yüzde 72’si destekleniyor. Yansıtma önleyici yüzey kaplaması da parlak ortamlarda bile ekranın rahat biçimde görünmesini sağlıyor. 16:9 görüntü oranına sahip olması onu işlerin yanı sıra eğlence için de elverişli hâle getiriyor. Öte yandan iki uygulama penceresini yan yana getirerek çalışmak isteyenler için de 16:9 ekran kullanışlı oluyor.

asus expertbook b9400 inceleme

Ses tarafında da ExpertBook B9400 çalışanların ihtiyaçlarını karşılıyor. Ekranın üst kısmına yerleştirilmiş dört adet çok yönlü uzak alan mikrofon sayesinde 360 derece ses alımı yapılıyor. Böylelikle görüntülü görüşmelerde ve telekonferanslarda sesiniz karşı tarafa gayet net ve anlaşılır biçimde ulaşıyor. Üstelik Asus’ın yapay zekâ destekli gürültü engelleme özelliği de etrafınızdaki gürültü ve seslerin azaltılmasını ve sadece sizin sesinizin net şekilde duyulmasına katkı yapıyor. Asus’un Golden Ear ses ekibinin katkı yaptığı ve Harmon/Kardon ile birlikte geliştirilen ses sistemiyse çalışırken, film izlerken veya oyun oynarken iyi bir ses deneyimi elde etmenizi sağlıyor. Kısacası hem iş hem de eğlence tarafında ihtiyaçları fazlasıyla karşılayan bir ses sistemi mevcut.

Klavyenin ErgoLift menteşe yapısıyla ergonomik bir duruşa ulaştığını söylemiştik. Tam boyutlu, arka aydınlatmalı klavye ise her ortamda iyi bir yazı yazma deneyimi sunuyor. Tuşların arasındaki mesafe yeteri kadar geniş tutulmuş. Tuş basma aralığı 1.5 milimetre ile yeterli görünüyor, rahat biçimde yazı yazmaya izin veriyor. Öte yandan tuşların verdiği sağlamlık hissi de yüksek seviyede bulunuyor. Kısacası, bu klavye ile uzun raporları yazmak bile yorgunluk vermeyecektir.

asus expertbook b9400 inceleme

Klavyenin hemen altında, dizüstü bilgisayarın boyutuna göre epey geniş tutulmuş bir touchpad var. Bu touchpad yumuşak yüzeyi ve çoklu dokunma desteğiyle esnek kullanım imkanı sağlıyor. Üstelik imlecin kontrol hızı da iyi. Fareye ihtiyaç duymadan dizüstü bilgisayarı kullanmanız için yeterli olacaktır. Üstelik sayısal tuş takımını kullanmayı sevenler için Asus NumberPad 2.0 da bu dizüstü bilgisayarda mevcut. Touchpad’in sağ üst köşesindeki dokunmatik tuşa bastığınızda sayısal tuş takımı ortaya çıkıyor. Sol üst köşedeki dokunmatik tuşa basarak NumberPad’in parlaklık ayarını yapabilirsiniz. Sol üst köşedeki simgeden herhangi bir yöne doğru sürüklediğinizde de hesap makinesi uygulaması açılıyor.

Güvenlik tarafında da ExpertBook B9400 epey zengin görünüyor. Öncelikle klavyenin sağ alt köşesinde hızlı çalışan bir parmak izi okuyucusu mevcut. Ayrıca ekranın üst kısmındaki ince ekran çerçevesine Asus, web kamerasının yanında kızılötesi kamerayı yerleştirmeyi başarmış. Böylelikle Windows Hello aracılığıyla, kilit ekranını ister parmak izi ister yüz tanıma ile geçebilirsiniz. Üstelik yakınlık sensörü sayesinde siz ExpertBook B9400’ün yanına yaklaştığınızda ekran uyanıyor. Web kamerasına eklenmiş olan fiziksel kalkan sayesinde, klavyedeki özel tuşa basarak kamerayı yazılımla kapatmanın yanında, fiziksel olarak devre dışı bırakma imkanı da elde edebilirsiniz. 720p destekli web kamerası görüntülü görüşmeler için yeterli kaliteyi her ortamda sunuyor.

asus expertbook b9400 inceleme

Port seçenekleri bakımından da Asus ExpertBook B9400 çalışanların ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor. Sol kenarda iki tane USB-C portu var. Bu portlar Thunderbolt 4 desteğiyle saniyede 40 gigabite varan veri iletim hızlarını destekliyor. Üstelik DisplayPort desteği var. Şarj için de bu portlar kullanılıyor. Yine sol kenarda HDMI portunu ve RJ45 bağlantısı için yerleştirilmiş microHDMI portunu görüyoruz. Kutudan çıkan adaptör yardımıyla Ethernet kablosu bağlayabilirsiniz. Diğer kenarda ise kombo ses jakı, Kensington kilidi yuvası ve USB 3.2 Gen 2 destekli USB Tip-A portu bulunuyor. Kablosuz bağlantı tarafında ise Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi 6 gibi günümüzün modern teknolojilerini görmek güzel. Bu şekilde geleceğe yönelik önemli bir adım da atmış olacaksınız.

Intel’in Evo ve vPro platform gereksinimlerini karşılayan Asus ExpertBook B9400’ün farklı yapılandırma seçenekleri var. Elimizdeki modelde ise 11. nesil Intel Core i7-1165G7 işlemci, Intel Iris Xe Grafik İşlemci Birimi, 16 GB RAM ve 512 GB SSD bulunuyor. Bu donanım paketi ExpertBook B9400’ün internette gezinme, mail alışverişi, Office yazılımlarını kullanma gibi işlerin yanında fotoğraf ve video düzenleme gibi daha profesyonel işleri de rahatlıkla yerine getirmesine izin veriyor. Saniyede 60 kare hızında, Full HD çözünürlüklü oyun deneyimi konusunda da B9400 iyi bir performans sergiliyor. Intel’in sunduğu en son teknolojileri desteklemenin yanı sıra, gelişmiş termal modülü ExpertBook B9400’ün normale göre daha küçük boyutlu hacmine rağmen verimli biçimde çalışmasına izin veriyor. Üstelik Asus Fan Profile özelliği sayesinde Performans, Standart ve Sessiz modlar arasında geçiş yapabilir, Performans modunda standart moda göre yüzde 20-30 arasında daha yüksek CPU ve GPU performansı elde edebilirsiniz.

asus expertbook b9400 inceleme

ExpertBook B9400’ün elimizdeki versiyonunda 66 vat-saat kapasiteli pil bulunuyor. Bu pil sayesinde normal yoğunluklu bir kullanımda sabahtan akşama bir günü tek bir şarjla geçirebilirsiniz. Bunda B9400’de bulunan enerji tüketimi açısından verimli çalışan görüntü panelinin rolü bulunuyor. Ekranda gösterilen içeriğin türüne bağlı olarak video işlemci ve devre kullanımı ayarlanıyor. Üstelik 65 vatlık güç adaptörü hızlı şarj imkanı sunuyor. 40 dakikanın altında bir sürede yüzde 1’den 60’lık doluluğa ulaşabilirsiniz.

Yazılım tarafına geldiğimizde, Asus ExpertBook B9400’ün Windows 10 Pro ile yüklü olarak geldiğini görüyoruz. Windows 10’un sahip olduğu kurumsal odaklı özelliklerin yanında, Asus’un yüklü olarak sunduğu MyASUS yazılımı var. Bu yazılım sistem durumunu kontrol etme, müşteri hizmetleriyle iletişime geçme, donanım ayarlarını yapma gibi işleri yerine getirmeyi sağlıyor. Ancak her şey bununla bitmiyor; şarj modunu belirleme, fan profilini ayarlama ve bunu gibi sistem ayarlarını yönetmeye izin veriyor. Hâlâ bitmedi… PC ve telefonunuzu kesintisiz biçimde entegre ediyor; dosya transferi, URL aktarımı, ikinci ekran olarak kullanma veya ekran yansıtma gibi işler için de kullanılıyor. Kısacası MyASUS, ExpertBook B9400’de olmasını isteyeceğiniz tüm araçları sunuyor.

asus expertbook b9400 inceleme

Asus ExpertBook B9400; şık görünümü yüksek sağlamlık ve rahat taşınabilirlikle buluşturuyor. Küçük gövdesinde yüksek güç sunan bir pil ve Intel’in en son nesil güçlü işlemcilerinden bir tanesi de mevcut. Buna bir de yüksek çözünürlüklü ve her ortamda rahat kullanım imkanı sunan ekranı ekleyin. Thunderbolt 4 ve Wi-Fi 6 gibi en yeni bağlantı teknolojilerini görmek de memnun edici. Kısacası, Asus ExpertBook B9400, her açıdan çalışanların ihtiyaçlarını karşılayacak eksiksiz bir dizüstü bilgisayar niteliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER