Teknoloji

Asus Computex 2014’te: Transformer Book bilgisayarlar ve diğerleri

Tayvan’ın en büyük teknoloji fuarı Computex kapılarını açıyor. Asus her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarda sergileyeceklerini düzenlediği bir basın toplantısıyla sergiledi.

ASUS Transformer Book V_PR01

Şirketin CEO’su Jonney Shih’in bugün tanıttığı en önemli ürün Transformer Book V oldu. Windows ya da Android ile çalışabilen bu ürün hem tablet hem de dizüstü bilgisayar olarak kullanılabiliyor. Ayrıca arkasında da Android akıllı telefonun takılabileceği bir yuva bulunuyor. Transformer Book Duet konseptinin geliştirilmiş hâli olan bu dizüstü bilgisayarda Android tarafı 5 inç ekranlı ve Intel Atom işlemcili akıllı telefonla işliyor.

Book V 12.5 inç’lik ekran büyüklüğüyle Duet modelinden daha küçük. Kullanıcılara Windows 8.1 veya Android 4.4 ile çalışma imkanı sunan bu hibrit üründe işletim sistemleri arasında geçiş tek bir tuşa basılmasıyla gerçekleşiyor.

Asus’un Computex’teki diğer duyurular biraz daha geleneksel tarzdaki ürünlerle ilgili. Zenbook NX500 modeli 15.6 inç, 4K ekranı ve yekpare alüminyum gövdesiyle dikkat çekiyor. 2 GB video bellekli Nvidia GeForce GTX 850M grafik yongası ve üst sınıf Intel Core i7 CPU’nun da aralarında bulunduğu donanım seçenekleriyle özelleştirilebiliyor.

NX500 Apple’ın MacBook Pro’suna verilen bir cevap niteliği taşırken, Asus’un duyurduğu bir diğer ürün olan Transformer Book T300 Chi ise Microsoft’un Surface Pro 3’üyle rekabet edecek gibi görünüyor. Bu 12.5 inç ekranlı Windows tableti sadece 7.3 mm. kalınlığa sahip gövdesinde 2560 x 1440 çözünürlüklü ekran bulunduruyor. Çıkarılabilir klavye sayesinde bu tablet bir dizüstü bilgisayara dönüşüyor.

Mevcut ürünlerde de çeşitli değişiklikler yapıldı. Yeni bir Transformer Pad; Fonepad ve MeMO Pad modelleri, yeni bir 32 inç 4K monitör ve yenilenen 802.11ac Wi-Fi ağ yönlendiricisi ASUS’un diğer duyuruları arasında yer aldı.

Listenin sonunda yine çok işlevli bir cihaz, Transformer Book Flip var. Windows 8.1 ile çalışan bu ürünün 13.3 inç 1080p ekranı 360 derece döndürülebiliyor. Bu açıdan Lenovo’nun Yoga serisi bilgisayarlarına benzeyen Flip’in 14 ve 15.6 inç versiyonları da bulunacak.

Asus’un tanıttığı bütün ürünlerde Intel’in Core veya Atom işlemcileri bulunuıyor. Tayvanlı şirket Intel’in mobil cihazlara girme mücadelesindeki en büyük iş ortaklarından biri olarak dikkat çekiyor.

İlgili >> Asus (1), (2), (3)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER