Teknoloji

Asus CES 2023’te ROG serisi ve diğer yeni dizüstü modellerini duyurdu

asus ces 2023

Asus, CES 2023 kapsamında oyun dizüstü bilgisayarlarını HDR Mini LED ekranlar, daha iyi soğutma ve güncellenmiş işlemciler ve grafiklerle yeniliyor. Ne var ki, şirket henüz bu yeni modellerinin fiyat bilgilerini paylaşmıyor.

Nebula ekranı bu yıl her zamankinden daha fazla modelde bulunuyor. Şirketin bu marka niteliğindeki ekranı, yüksek kare hızlarına (4K ve QHD ekranlar için 120 Hz ve 1080p için 240 Hz veya daha yüksek), parlak arka ışıklara ve canlı renklere sahip ekranları ifade ediyor. Bu arada, yeni Nebula HDR varyantı, Mini LED panelleri vurgulayan ultra premium bir versiyon niteliğini taşıyor. Örneğin, Strix SCAR 16’daki Nebula HDR ekranı, 1.024 karartma bölgesi (geçen yılın modelinin iki katı) ve 240 Hz yenileme hızına sahip bir Mini LED’dir. Bu modelin fiyatı muhtemelen yüksek seviyede olacaktır.

Yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürülecek yeni dizüstü bilgisayarlar, yapılandırmanıza bağlı olarak güncellenmiş 13. nesil Intel veya AMD Ryzen Zen 4 işlemcilere sahip oluyor. Nvidia’nın yeni GeForce RTX 40 Serisi Dizüstü Bilgisayar GPU’ları, yeni makinelerin maksimuma çıkarılan türevlerinde grafikleri güçlendirir.

ROG Zephyrus ve Strix serilerinde yenilikler

Asus, 16 inç ve 18 inç ekranlı modellerde, Zephyrus M16 ve Strix de dahil olmak üzere birçok yeni modele “akıllı soğutma” özelliğini ekledi. Şirket bunu, cihazın arkasına yayılan tam genişlikte bir soğutucu kullanarak başardı. Ayrıca Asus, daha fazla modele üçüncü bir soğutma fanı ekliyor. Bu, ilk olarak 2022’den itibaren Flow X16‘da görülmüştü. Bu ekstra fan, GPU’ya ve diğer dahili donanıma hava akışını iyileştirir.

Asus’un “performans odaklı amiral gemileri” olarak nitelendirdiği Strix SCAR serisi, önceki 15 ve 17 inçlik modellerden (en pahalı seviyelerdeki Nebula HDR dahil) daha büyük 16 ve 18 inç ekranlara sahiptir. Ek olarak şirket, bu yılki soğutma iyileştirmelerinin bu modellerin daha yüksek kare hızlarına ulaşmasını sağladığını söylüyor. Bu arada, Strix G16 ve G18, aynı CPU ve GPU seçenekleriyle Strix 16 ve 18’e göre biraz daha az üst düzey ve muhtemelen daha ucuz muadil ürünler olarak nitelendirilebilir.

asus ces 2023

ASUS ayrıca hafif ve ince Zephyrus serisini de güncelliyor. ROG Zephyrus M16, bir Nebula HDR ekrana sahiptir. Diğer bazı modellerde olduğu gibi, üst raf modellerinde bir MUX Anahtarı ve NVIDIA Gelişmiş Optimus bulunur. Ayrı grafikleri neredeyse anında kullanarak makinenin tümleşik grafiklerini atlarlar. Tam genişlikte soğutma bloku ve üç fan teknolojisi, 2022 versiyonundan 25 watt daha yüksek seviyede güçte çalışmasına da izin veriyor.

Bu arada Zephyrus G16, 240Hz’i destekleyen QHD Nebula ekranla aynı işlemci ve grafik seçeneklerine sahiptir. Küçük kardeşi Zephyrus G14’te ise, 504 karartma bölgesi ve 600 nit en yüksek parlaklığa sahip bir Nebula HDR paneli alıyor.

Asus’un Duo 16 modeli ise çift ekranlı dizüstü bilgisayar serisinin en son sürümüdür. 2022 modelinde olduğu gibi, güncellenmiş sürümde ana ekran olarak 16 inç Mini LED panel ve aşağıda çoklu görevler için daha küçük boyutlu bir 4K ekran bulunuyor. Ayrıca, en üst düzey modeller yeni nesil Nvidia grafik işlemci birimleri ve MUX Anahtarını sunma konusunda diğer modellere katılıyor.

asus ces 2023

Asus ROG Flow serisini de güncelledi

Öte yandan şirket, oyunculara yönelik 2’si 1 arada tablet bilgisayarları ROG Flow’u da güncelledi. 360 derece dönebilen menteşeye sahip olan Flow X13, 165Hz yenileme hızını destekleyen 13 inç Nebula ekrana sahip. Ek olarak Asus, aynı klavye düzenini korurken kasasını yeniden tasarlayarak 10 mm küçülttü ve pil kapasitesini artırdı, 62’den 75 vat-saate çıkardı. Üstelik dokunmatik yüzeyi büyüttü ve 2’si 1 arada menteşeyi daha iyi havalandırma ve daha kolay tutuş sağlayacak şekilde yeniden tasarladı.

X13’ün daha büyük kardeşi olan Flow X16, 240 Hz yenileme hızına ve 1100 nit maksimum parlaklığa sahip bir HDR Mini LED dokunmatik ekran barındırıyor. Ek olarak, tüm 2023 model Asus Flow cihazları, sertliği yüzde 40 artırabilen ve parlamayı azaltabilen Corning’in Gorilla Glass DXC’sini kullanıyor. Bu arada, oyuncular için bir Microsoft Surface gibi ayrılabilir bir cihaz olan Flow Z13, yeni Intel ve Nvidia bileşenleri ve 165 Hz yenileme hızına sahip bir QHD Nebula ekran ile güncellendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER