Eğlence

Asus ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden espor için iş birliği

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus bahçeşehir üniversitesi esporASUS, Republic of Gamers (ROG) markasıyla Bahçeşehir Üniversitesi’nin espor kulübü BAU eSports’a 2 yıl boyunca sponsor oluyor. Bu yeni iş birliği kapsamında Asus, BAU eSports’a ekipman ve PC laboratuvarı desteği sağlayacak. Ayrıca gerçekleştirilecek tüm espor etkinliklerinde BAU eSports bünyesinde yer alan esporcu öğrencilerin yanında olacak.

Asus ve BAU işbirliği, espor ekosistemindeki profesyonel oyuncuları desteklemeyi, yayıncılık, sunuculuk ve hakemlik gibi birçok alanda, Türkiye’de hızla gelişen espor ekosistemine yetişmiş insan gücü kazandırmayı da hedefliyor.

Asus Türkiye Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler, Republic of Gamers (ROG) markasıyla gerçekçekleştirdikleri iş birlikleri üzerinde Türkiye’de esporun gelişimine ve esporcuların yetişmesine destek vermeyi hedeflediklerini kaydetti. Ayrıca akademik kurumların bu alana ilgi göstermesinin ve eğitimle desteklemesinin çok önemli olduğunun da altını çizdi.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise, espor ve beraberinde yarattığı sektörün dijital kuşağın vazgeçilmezlerinden biri hâline geldiğine dikkat çekti. BAU olarak eSporu diğer spor dalları gibi gördüklerini ve desteklediğini söyleyen Yücel, eSporu profesyonel ve akademik mecralara çekmek amacıyla yetenekli sporculara burs verdiklerini söyledi. Şimdi ise Asus iş birliğiyle, bu alanda dünyanın sayılı üniversitelerinden biri haline gelerek ekosisteme yeni oyuncular kazandırmak istediklerini kaydetti.

Espor nedir?

Elektronik spor anlamına gelen espor, 2000’li yılların başında turnuvaların ve liglerin de oluşturulmasıyla her geçen gün daha da popülerleşiyor. Oyuncuların profesyonel takımlar bünyesinde resmi liglerde ve turnuvalarda oyun oynayarak hayatlarını kazandığı bir spor dalı olan espor için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sporcu lisansı da veriliyor. Oyun oynayarak geçimini sağlayan kişiler profesyonel oyuncu olarak lisans sahibi olabiliyor. Ülkemizde League of Legends isimli oyunun resmi bir ligi de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER