Teknoloji

ARM enerji tüketimi bakımından cimri Cortex A7 çekirdeğini tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ARM, yeni Cortex A7 işlemcisinin duyurusunu yaptı. Şimdiye kadarki enerji verimi en yüksek işlemci olarak dikkat çeken Cortex A7’nin şu anda birçok giriş seviyesi akıllı telefonda yer alan Cortex A8’in beşte bir boyutuna sahip olduğu, buna karşılık beş kat daha yüksek enerji verimi sunduğu dile getiriliyor.

Cortex A7 ya tek başına ya da Cortex A15 tabanlı yonga üstü sistemlerle birlikte kullanılabilme özelliğine sahip. Cortex A7, A8’in birkaç basamak yukarı çıkartılmış bir hâli gibi görünse çeşitli alanlarda sahip olduğu bazı iyileştirmeler mevcut. A7’nin 2013 ve 2014 yıllarında çıkması beklenen, yurtdışında 100$’ın altında fiyatlandırılacak giriş seviyesi akıllı telefonlarda yer alması ve günümüzün yüksek fiyatlı akıllı telefonlarına eşdeğer bir performans sunması bekleniyor. Tabii, şimdi yüksek olarak nitelendirdiğimiz performansa, iki yıl sonra nasıl bakarız, bunun cevabını yukarıdaki beklenti de açıklıyor.

Cortex A7, dört çekirdekli ve A15 tabanlı yonga üstü sistem taşıyan gelecek nesil yüksek profilli akıllı telefonlarda yardımcı çekirdek olarak da kullanılabilecek. NVIDIA’nın dört çekirdekli Tegra 3 Kal-El işlemcisi şu andan A9 çekirdeklerini yardımcı niteliğinde kullanıyor. Bunların A7 çekirdekleriyle değişmesiyle birlikte güç tüketiminin yüzde 70 oranında azaltılabileceği belirtiliyor.

İlgili – AnandTech

İLGİLİ HABERLER