Teknoloji

Archos GamePad 2 artan bellek ve dört çekirdekli işlemciyle yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Archos’un Android’li oyun cihazı GamePad bu yılın başındaki CES’te boy göstermişti. Görünüşe göre Archos ikinci nesil ürün için çalışmalara başladı. Archos GamePad 2’ye ait detaylar perakende sitesi HKTDC’de yayınladı. Her ne kadar bu taşınabilir konsolla ilgili bilgiler içeren sayfa geri çekilse de, arada geçen sürede yakalanabilen detaylar cihazın belleğinin artacağını ve dört çekirdekli bir işlemci ekleneceğini gösteriyor.

archos-gamepad-2-240913

Birinci nesil Archos GamePad konsolu 1.6 GHz çift çekirdekli işlemci ve dört çekirdekli GPU barındırıyordu. Ayrıca 7 inç, 1024 x 600 çözünürlüklü ekran ve 1 GB RAM de bu cihazın diğer özellikleri arasındaydı. Gelecek nesil cihazda 1280 x 800 piksel çözünürlük ve IPS panelin yer alması bekleniyor.

Mevcut çift çekirdeklinin yerine 1.6 GHz dört çekirdekli işlemci taşıması beklenen cihazda ayrıca 2 GB RAM, 8 GB veya 16 GB kapasite seçeneklerinin de sunulacağı yazılıyor. Daha fazla depolama alanı isteyenler için microSD kartı genişleme yuvası da bulunacak.

Cihazın kontrollerinde ise birinci nesil ürüne göre fazla değişiklik göze çarpmıyor. D-Pad ve benzeri kontroller barındıran cihazın tasarımında bazı değişiklikler dikkat çekiyor. Tablet henüz resmiyet kazanmadı, bu nedenle ortada bir fiyat bilgisi de bulunmuyor. Mevcut ürün yurt dışında 170 dolar civarında fiyatla satılıyor, bu da ikinci nesil ürünün 200 dolar seviyesinde bir fiyattan pazarlanabileceğini gösteriyor.

İlgili >> HKTDC

İLGİLİ HABERLER