Teknoloji

Apple’ın daha ucuz iPhone alternatifi bu yıl çıkış yapabilir

Apple’ın gelecek iPhone cihazlarıyla ilgili iddialar ve dedikodular bitmek bilmiyor. Digitimes sitesi Apple’ın mevcut iPhone 5’in ekranından daha büyük bir ekrana sahip cihazın çıkabileğini iddia etmişti. Wall Street Journal da Apple’ın iPhone’un daha ucuz bir versiyonu üzerinde çalıştığını ve bu cihazın 2013 sonuna doğru çıkacağını kaydetti. Wall Street Journal’ın Apple dedikoduları söz konusu olduğunda tutturma oranının yüksek olduğunu söylemek gerek; örneğin gazete iPhone 5 ve iPad mini cihazlarının resmi tanıtımı öncesinde bu cihazların teknik özelliklerini paylaşmıştı.

iphone-5-inceleme-00021

WSJ’nin haberinde telefonun mevcut iPhone ile aynı tasarıma sahip olacağını, ancak daha ucuz parçalar barındırabileceği belirtildi. Örneğin iPhone 5’in alüminyum kasası yerini polikarbondan yapılmış bir kasaya bırakabilir. Bu arada Bloomberg de olaya bir haberiyle dahil oldu ve çıkması muhtemel ucuz iPhone’un sözleşmeli fiyatının 99 ila 149 dolar arasıda değişebileceğini kaydetti. Şu anda iPhone 5’in ABD’deki sözleşmeli teklifleri için ön ödeme ücretleri 199 dolardan başlıyor.

Apple’ın ucuz bir iPhone modeli çıkarması uzun zamandır izlediği stratejiyi değiştirmesi anlamına gelir. Bildiğiniz gibi Cupertino şirketi yeni bir iPhone modeli çıkardığında bir önceki modelin fiyatında indirim yapıyor ve onu da daha ucuza iPhone satın almak isteyenler için daha makul fiyatlı bir alternatif olarak sunuyor. Aslında Apple bu stratejiyle bile piyasaya ucuz iPhone arzı yapıyor, daha ucuz bir alternatif için ekstra uğraşmasına gerek yok. Ancak tamamen yeni ve uygun fiyatlı bir iPhone sunmak, eskimiş bir ürünün ucuza satılmasından daha çok ilgi görebilir, bu şekilde daha fazla kullanıcı ucuz iPhone satın almaya ikna olabilir.

İlgili >> Digitimes, Wall Street Journal, Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER