Manşetler

Apple’ın çıkarmadığı altın renkli iPhone X görüldü

altın iphone xApple’ın ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) yaptığı bir başvuru sayesinde henüz duyurusu gerçekleştirilmemiş altın renkli iPhone X’un görüntüleri ortaya çıktı. Fotoğrafların üzerindeki 180 günlük gizlilik periyodunun geçmesinin ardından arkası camla kaplı, geçtiğimiz eylül ayında çıkan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın altın renkli versiyonlarıyla aynı tonda iPhone X’u görme fırsatını elde ediyoruz. MacRumors herkese açılan bu fotoğraflara dikkat çeken ilk site oldu. Telefonun paslanmaz çelikle kaplı kenarları da altın rengin tonlarını içeriyor.

Geçen yılki iPhone etkinliğinin öncesinde Apple’ın iPhone X’un altın renkli versiyonu üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Ne var ki, böyle bir seçeneği görmedik, Apple sadece uzay grisi ve gümüş renkli telefonları çıkardı. Muhtemeldir ki, şirket altın renkli versiyonunun üretimiyle ilgili bazı sorunlarla karşılaştı. Apple’ın iPhone X’un takipçisi için altın renkli bir versiyon üzerinde çalıştığı haberleri de çıkmıştı. Yani Apple, birkaç ay içinde altın renk için bir deneme yapacak gibi görünüyor.

Eğer Apple, FCC’ye iPhone X renklerinden bir tanesiyle başvurmasaydı, altın renkli modelin bu fotoğraflarını görmeyecek, henüz çıkmamış bir Apple ürününe bakış atıyor olmayacaktık. Bu görüntüler tam da, Apple’ın gizli bilgileri sızdıran kişilere yönelik olarak şirket içinde paylaştığı bir bilgi notunun Bloomberg tarafından haberleştirilmesiyle aynı güne denk geldi. Tabii ki, bu sefer sızıntının esas nedeni Apple’ın kendisi oldu.

Bu arada bugün, Apple’ın iPhone 8 ve iPhone 8 Plus için duyurduğu kırmızı renk seçeneği başta ABD olmak üzere yurt dışında piyasaya sunuldu. Bu rengin mayıs ayında ülkemize gelmesi bekleniyor. iPhone X için ise kırmızı renk seçeneğini görmedik.

İLGİLİ HABERLER