Teknoloji

Apple’ın 2020’de çıkacak ürünleriyle ilgili yeni tahminler

apple gpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, 14.1 inç MacBook Pro üzerinde çalışıyor. Bu iddia analist Ming-Chi Kuo’nun en son araştırma notunda yer alıyor.

Söz konusu notta, yeni bir 27 inç iMac Pro ve 7.9 inç iPad mini modellerinin de yolda olabileceği dile getiriliyor. Kuo’ya göre bu üç ürünün yanı sıra; yeni bir 16 inç MacBook Pro, 12.9 inç iPad Pro ve 10.2 inç iPad de gelecek ve bunların hepsi Mini-LED ekranlara sahip olacak.

Kuo daha önce Apple’ın bazı ürünlerinde Mini-LED ekranları kullanmaya niyetli olduğunu rapor etmişti. Geçtiğimiz aralık ayında, şirketin 2020’nin üçüncü çeyreğinde iPad Pro’yu, dördüncü çeyrekte ise 16 inç MacBook Pro’yu çıkarmayı planladığını da söylemişti.

Yeni araştırma notunda Kuo, bu ürünler için tahmin çıkış tarihlerini kaydırdı. Şimdi yeni iPad Pro’nun 2020’nin dördüncü çeyreğinde geleceğini söylüyor. 16 inç MacBook Pro için ise “2020 yılında bir tarih” diyerek daha genele çekiyor. Ayrıca yeni iMac Pro’nun da bu yılın dördüncü çeyreğinde çıkacağını söylüyor:

“Apple’ın şu anda altı mini LED destekli ürünü geliştirdiğini tahmin ediyoruz (sadece iki ürünün tahmin edildiği önceki rapordan farklı olarak), bunların arasında 2020 dördüncü çeyrekte çıkacak 12.9 inç iPad Pro ve 27 inç ?iMac Pro?, 2020’de çıkacak 14,1 inç ?MacBook Pro? (13.3 inçten yükseltilecek), 16 inç MacBook Pro?, 10.2 inç ?iPad? var.”

Yeni iMac Pro da dikkate değer bir ürün olacaktır. Çünkü Aralık 2017’deki çıkışından bu yana ilk kez kapsamlı bir yenilemeden geçmiş olacaktır. Bu ürünün geleceği şimdiye kadar belirsizdi, özellikle yeniden tasarlanmış Mac Pro’nun çıkışıyla birlikte iMac Pro’nun akıbeti sorgulanmaya başlamıştı. Ancak Kuo’ya göre, yeni bir iMac Pro ufukta göründü.

iPad mini de Mini-LED ekran ile yolda

Kuo’nun yatırımcı notunda ilk kez 7.9 inçlik yeni bir iPad mini’den de söz ediliyor. Yıllar boyunca güncellenmeyen bu ürün en son geçen mart ayında güncellenmiş işlemci ve Apple Pencil desteğiyle yenilenmişti. Görünüşe göre, güncellemeyle birlikte bu ürüne Mini-LED ekran gelecektir ve aynı zamanda işlemcisi de yükseltilecektir. Mevcut iPad mini’nin de 7.9 inç ekrana sahip olduğunu dikkate alırsak, yılların tasarımında değişiklik olmamasını, kalın ekran çerçevesinin ve Touch ID sensörünün korunmasını bekleyebiliriz.

Kuo, Apple’ın OLED yerine Mini-OLED’i tercih ettiğini, çünkü bunun OLED’in birçok avantajını sunduğunu kaydetti. Yerelleştirilmiş karartma ve geniş renk gamı desteği gibi OLED avantajları, bu teknolojinin yanma gibi bazı olumsuz yanları olmadan müşterilere sunulabiliyor.

İLGİLİ HABERLER