Teknoloji

Apple’dan sosyal mesafeli grup selfie çekimleri için patent

apple destek hattı

Apple, “sentetik grup selfie’leri” olarak nitelendirilen fotoğraflar üretmeyi sağlayan bir yazılım için patent almaya hak kazandı. Protocol‘ün belirttiğine göre, bu yöntem sayesinde arkadaşlarla sosyal mesafe uyguladığınız zamanlarda bile grup selfie çekimleri yapabilirsiniz.

Patently Apple tarafından keşfedilmiş patent başvurusuna göre, bir Apple cihaz kullanıcısı (Bu özelliğin iPad, iPhone veya her ikisinde de sunulup sunulmayacağı belirtilmiyor.) diğerlerini grup selfie fotoğraf çekiminde yer almaları için davet edebiliyor. Yazılım onları tek bir görselde buluşacak şekilde düzenleyebiliyor.

Selfie fotoğraflar sabit fotoğraflardan, depolanmış videolardan veya canlı yayın görüntülerinden oluşturulabiliyor. Kullanıcılar orijinal selfie fotoğrafı ve grup versiyonu aynı anda saklayabiliyor. Selfie fotoğraf çekimini başlatan kullanıcı ve grup fotoğrafa katılanlar selfie fotoğrafı düzenleyebiliyor. Örneğin, grup fotoğrafındaki yerlerini değiştirebiliyor.

Patent başvurusuna göre, bu özellik aşağıdaki gibi çalışacak:

Her ne kadar içinde bulunduğumuz küresel pandemi koşullarında, insanların bir araya gelmesi de kısıtlanmışken sosyal mesafeli selfie fotoğraflar fikri şu an için mükemmel görünse de, bu konsept sadece bugünün koşulları düşünülerek geliştirilmemiştir. Çünkü Apple bu patent için 2018 yılında başvuru yapmış ve 2 Haziran tarihinde de bu patent için onay verilmiş.

Her patent başvurusundaki durum burada da geçerli: Apple’ın bu yazılımı ne zaman veya nasıl kullanacağıyla ilgili bir işaret henüz yok. Ayrıca bu özelliğin gerçek hayatta kullanıma sunulup sunulmayacağı da şu an için belli değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER